Parempi jättää välistä: 10 vaarallisinta kaupunkia maailmassa

04.08.2014 22:15 - Susanna Karttunen

Lomalle lähtiessään kannattaa välttää kaupunkeja, joissa on paljon rikollisuutta. Kymmenen vaarallisimman kaupungin listasta näet, minne ei kannata varata lentolippuja.  

Viime vuoden tilastojen avulla selvitettiin, mitkä ovat kymmenen vaarallisinta kaupunkia maailmassa. Kaupungit listattiin sen mukaan, missä kaupungeissa viranomaisilta saadut rikostilastot olivat suurimmat. Lähi-idän kaupunkeja ei otettu mukaan selvitykseen. Maailman vaarallisimpien kaupunkien top 10 -listan muodostavat pääasiassa latinalaisen Amerikan kaupungit.

1. San Pedro Sula, Honduras

San Pedro Sulassa on nyt toista vuotta peräkkäin maailman suurimmat murhatilastot. Täällä Väli-Amerikan kaupungissa tapahtuu keskimäärin yli kolme murhaa päivässä.

2. Acapulco, Meksiko

Acapulco oli ennen suosittu turistikohde, mutta nyt kaupunkia pyörittävät huumekartellit. Tässä satamakaupungissa ei ole ollenkaan epätavallista törmätä kävelyllä kuolleisiin ruumisiin, mistä voi päätellä, ettei Acapulco tosiaankaan ole kovin mukava lomakohde.

3. Caracas, Venezuela

Venezuelan pääkaupunki Caracas on myös maailman murhatilastojen kärjessä. Kaupungissa huumekartellien painostus, katutappelut ja aseella ryöstöt ovat arkipäivää. Ulkona ei myöskään ole turvallista liikkua yksin mihinkään aikaan vuorokaudesta.

4. Distrito Central, Honduras

Distrito Centralissa on erittäin paljon väkivaltaa. Kaupungissa on yksi maailman suurimmista murhatilastoista. Murhien voidaan päätellä liittyvän äärimmäiseen köyhyyteen, korruptoituneeseen hallitukseen ja mafian vahvaan läsnäoloon.

5. Torreón, Meksiko

Torreón on yksi Meksikon tärkeimmistä teollisuus- ja talouskaupungeista, mutta se on silti myös yksi maailman vaarallisimmista kaupungeista. Vaikka järjestäytynyt rikollisuus ja huumekauppa eivät ole kovin suurta tässä kaupungissa, on Torreón silti murhatilastojen kärjessä.

6. Maceió, Brasilia

Brasiliassa on useita väkivaltaisia kaupunkeja, mutta Maceió on niistä kaikkein vaarallisin. Kaupungissa murhat ovat arkipäivää, eikä se ole missään nimessä turistikohde.

7. Cali, Kolumbia

Calissa huumekartellien tuoma väkivalta on suuri ongelma. Murhaluvut ovat tässäkin kaupungissa suuret. Kolumbialla ei ole koskaan ole ollut hyvää mainetta, eikä siitä todennäköisesti myöskään tule turistikohdetta kovin pian.

8. Nuevo Laredo, Meksiko

Nuevo Laredossa kidnappauksia, autokaappauksia ja ryöstöjä tapahtuu kaikkina vuorokauden aikoina. Julkaistujen tilastojen mukaan vuoden 2006 jälkeen jopa 60 tuhatta ihmistä on tapettu huumeisiin liittyvissä rikoksissa.

9. Barquisimeto, Venezuela

Vaikka Barquisimeto on muihin listalla oleviin kaupunkeihin suhteellisen pieni (noin miljoona asukasta), tapahtuu siellä murhia lähes päivittäin. Barquisimeto on yllättäen suosittu yliopistokaupunki. Se oli ennen myös suosittu turistikohde, mutta nykyään alue on niin vaarallinen, että useimmat turistit välttävät sitä.

10. João Pessoa, Brasilia

João Pessoa sijaitsee hyvällä paikalla meren rannalla ja on myös yksi maailman vihreimmistä kaupungeista. Valitettavasti kaupungissa on muiden Brasilian alueiden tapaan paljon väkivaltarikoksia. Kaupunki on myös murhatilastojen kärjessä, eikä sinne kannata matkustaa lomallaan.

Uutisoimme aiemmin kymmenestä katoavasta matkakohteesta, jonne kannattaa matkustaa. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Amerikanki

Kilpailut

Uusimmat