Suomalainen ruoka ei saa korkeaa arvostusta ulkomaalaisilta: "Vain yksi sadasta ylistää sitä"

17.09.2015 13:45 - Rea Tallgren

Karjalanpiirakat, mämmi, karjalanpaisti, kaalilaatikko ja muut herkut maistuvat kyllä suomalaisille, mutta eivät muiden maiden kansalaisille. 

Matkahakukone momondo.fi selvitti kansainvälisessä tutkimuksessaan suomalaisten mielipiteitä muista maista - ja muiden maiden mielipiteitä Suomesta. Kyselyyn vastanneista suomalaisista jopa yli neljäsosa oli sitä mieltä, että oman maan ruokatarjonta on paras.

Toiseksi parhaiten suomalaisille maistuu italialainen ruoka (21 prosenttia) ja 19 prosenttia kertoi nauttivansa espanjalaisista herkuista kaikista eniten. Naapurimaidemme ruoka ei meidän suomalaisten mieleen ole. Vain viisi prosenttia vastaajista kertoo pitävänsä erityisesti ruotsalaisesta ruuasta ja kolme prosenttia venäläisestä. 

Toisaalta, ei meidän suomalaistenkaan makumaailma ole kyselyyn vastanneiden ulkomaalaisten suosiossa. Ainoastaan kaksi prosenttia ruotsalaisista myönsi pitävänsä suomalaisesta ruoasta, ja muista kansalaisuuksista ainoastaan murto-osa, 0-1 ihmistä sadasta ylisti suomalaista ruokaa.


Lue myös: Maailman tylyimmät kaupungit selvitettiin - katso top 10

Kilpailut

Uusimmat