Kuva: Fotolia

Talven 10 lämpimintä lomakohdetta - katso ja inspiroidu

19.11.2015 10:15 - Senja Rapila

Kun talvi on tuloillaan, on hyvä alkaa suunnittelemaan seuraavan talven lomakohdetta mikäli sitä ei ole vielä valittu.

Vaikka nauttisitkin lumisateesta ja kirpakoista talvikeleistä, voi se alkaa kyllästyttää ensimmäisten kuukausien jälkeen. Loskakelit ja epävarma Suomen talvi ajaa paatuneimmankin talven rakastajan hetkeksi ulkomaille, joten mikä olisikaan parempaa kuin alkaa pikkuhiljaa suunnittelemaan irtiottoa kylmästä?

1. Tulum, Meksiko

(kuva: Fotolia)

Meksiko on todella suosittu matkakohde talvisin jatkuvan lämpönsä vuoksi, ja yleisimpiä turistien suosimia kaupunkeja ovatkin Cancun sekä Puerto Vallarta. Tulum on kuitenkin rauhallisempi kaupunki kuin sisarensa, ja rentouttava rantalomakohde tarjoaa sinulle helpon ja nopean reitin Maya-temppeleiden raunioille. Tammikuussa Tulumin keskilämpötila on 24 astetta.

2. Belize

(kuva: Fotolia)

Latinalaisessa amerikassa sijaitseva Belize on tunnettu suurista sademetsistään, Maya-kansan temppeleistä sekä upeista sukellusnähtävyyksistään. Vaikka Belize on oiva matkakohde ympäri vuoden, keskimääräinen tammikuun lämpötila on 24 astetta, joka tekee siitä hyvän paikan paeta talvea.

Belizessä voit tehdä reissun sademetsään, tai vaihtoehtoisesti mennä sukeltamaan ja ihastelemaan maailman toiseksi suurinta koralliriuttaa.

3. Phuket, Thaimaa

(kuva: Fotolia)

Thaimaan suurin saari, Phuket, on tunnettu sen upeista hiekkarannoista, buddhien temppeleistä sekä useista vesiaktiviteeteistä. Matkailijat voivat  viettää päivänsä uima-altaalla makoillen, ihaillen suuria Buddha-patsaita tai snorklaamalla riutoilla.

Jos etsit todella lämmintä matkakohdetta tammikuulle, voi Phuket olla oikea valinta. Matkakohteen tammikuun keskilämpötila on 26 astetta.

4. Punta Cana, Dominikaaninen tasavalta

(kuva: Fotolia)

Usein sanotaan, että Punta Canassa sijaitsevat Karibian upeimmat hiekkarannat. Ympärivuotinen lämpö tekee siitä oivan matkakohteen missä vaiheessa vuotta tahansa. Punta Canan keskilämpötila tammikuussa on 25 astetta.

Punta Canassa on paljon hotelleja, jotka ovat tarkoitettu ainoastaan aikuisille, ja sen vuoksi matkakohde onkin oiva valinta pariskunnalle, joka haluaa omaa rauhaa.

5. Dubai

(kuva: Fotolia)

Dubai on parhaiten tunnettu korkeista tornitaloistaan, sekä maailman suurimmasta kauppakeskuksestaan, jossa on muun muassa laskettelukeskus. Tämä aavikontäyteinen kaupunki on lämmin ympäri vuoden: tammikuun keskimääräinen lämpötila on noin 18 astetta. Kesäkuussa kaupungin keskimääräinen lämpötila on 30 astetta.

Turistit voivat nauttia upeista Dubain hiekkarannoista ja lämpimästä vedestä, poltella vesipiippua paikallisten kanssa, sekä ostaa mausteita ja tekstiileitä toreilta.

6. Costa Rica

(kuva: Fotolia)

Costa Rica on jokaisen luonnon rakastajan paratiisi. Upeat kansallispuistot ja kauniit uimarannat ovat Costa Rican vetonauloja, ja surffaus sekä vaeltaminen ovat suosittuja aktiviteetteja. Keskilämpötila talvella on 27 astetta.

7. Buenos Aires, Argentiina

(kuva: Fotolia)

Argentiinan pääkaupungissa Buenos Airesissa on hurmaavia puistoja, upeaa arkkitehtuuria sekä mahtavaa yöelämää. Turistien tulisi kokea Buenos Airesissa paikallisen lihan hienous sekä tangon viettelevä voima. Tuliaisiksi kannattaa etsiä aidosta nahasta tehtyjä esineitä. 

Suosittu matkakohde Buenos Airesissa on Cementerio de la Recoleta, jossa useat turistit vierailevat Argentiinan presidentin Juan Perónin toisen vaimon, Eva Perónin, haudalla. Eva on myös Argentiinan kansan keskuudessa suosittu poliittinen hahmo. 

8. Key West, Florida

(kuva: Fotolia)

Key West on pieni, charmikas kaupunki Floridassa. Key Westissä on lämmin ympäri vuoden (tammikuun keskilämpötila 20 astetta), joka tekeekin siitä oivan matkakohteen talvelle. Key West on myös todella perheystävällinen matkakohde.

9. Sydney, Australia

(kuva: Fotolia)

Jos haluat viettää vaikka joulusi muualla kuin lumisessa Suomessa, suuntaa nokka kohti Sydneytä, Australiaa, missä kesä on täydessä loistossaan joulukuussa. 

Sydney on tunnettu upeasta oopperatalostaan, sekä Harbour Bridgestä, surffaamisesta sekä upeista sukellusmahdollisuuksistaan. Kun vietät päiväsi Bondi Beachilla, unohdat kylmän talven hyvin nopeasti!

10. Kuala Lumpur, Malesia

(kuva: Fotolia)

Malesian pääkaupungissa, Kuala Lumpurissa, sijaitsee kaksi maailman korkeinta rakennusta, historiallisia hindutemppeleitä sekä norsujen orpokoti. 

Vaikka kaupungissa saattaakin olla ajoittain melkoisen kuumat oltavat (tammikuun keskimääräinen lämpötila 27 astetta), pitävät kauppakeskukset, puistot, museot ja baarit matkailijat kiireisinä, sekä tyytyväisinä oloihinsa.

Lue myös: Matkustaminen kannattaa - 10 syytä lentää kauas pois edes kerran vuodessa

Lähde: Business Insider

Kilpailut

Uusimmat