Kuva: Fotolia

Uskalla matkustaa yksin – 7 vinkkiä onnistuneeseen reissuun

25.06.2016 14:15 - Senja Rapila

Älä hylkää unelmia matkustelusta vain sen takia, ettet saa ketään muuta lähtemään mukaan reissuun. Lähde rohkeasti yksin.

Oletko joskus haaveillut reppureissaavasi yksin Euroopan ympäri? Haluaisitko nähdä Aasian kulttuurin läpikotaisin, mutta et uskalla lähteä reissuun yksin? Jätä turhat epäilykset taaksesi ja rohkaise itseäsi lähtemään matkalle ilman matkakumppania.

Insider-lehti jakoi seitsemän vinkkiä, jotka tekevät yksinmatkustavan reissusta turvallisen ja onnistuneen.

1. Usko itseesi

Yksi kaikista tärkeimmistä elementeistä yksin matkustaessa on usko itseensä ja siihen, että pystyy tekemään mitä tahansa. Kun olet yksin, sinun tulee ratkaista kaikki eteen tulevat ongelmat täysin itsenäisesti. On uskomatonta, kuinka hyviksi ongelmanratkaisutaidot muuttuvat, kun ympärillä ei ole muita auttamassa.

2. Anna virran viedä

Älä huolehdi siitä, mitä tulee tai ei tule tapahtumaan. Jos kadotat passisi tai rahasi, tulet aina selviämään tilanteesta. Suomen konsulaatti tulee auttamaan sinua siinä, jos passisi joutuu vääriin käsiin. Muista vain ottaa kopio omasta passistasi ja säilö se hyvään paikkaan.

Lähde matkaan positiivisella asenteella ja opi virheistäsi. Matkalla sattuneet onnettomuudet yleensä kääntyvät positiivisiksi ja niistä tulee lopulta hienoja matkatarinoita ja elämänopetuksia, joita voit jakaa kotopuolessa.

3. Varaa muutama majoitusyö etukäteen

Jos lähdet kiertomatkalle ilman tarkkaa määränpäätä, kannattaa ensimmäisten öiden majoitus silti ostaa etukäteen. Näin sinulla on välittömästi nukkumapaikka, eikä siitä tarvitse stressata heti uuteen maahan laskeutuessa.

Vaikka jotkut haluavatkin varata koko reissun majoitukset etukäteen, ei se välttämättä ole aina paras ratkaisu. Jos jätät hotellien varauksen paikanpäälle, voit tehdä enemmän spontaaneja ratkaisuja. Voit vaikka halutessasi lyöttäytyä yhteen uusien ystäviesi kanssa ja muuttaa alkuperäistä reittiäsi.

4. Investoi turvallisuuteen

Jos vaistosi sanoo jonkin olevan epäilyttävää, ei kannata huolehtia ystävällisyydestä: hakeudu vain pois tilanteesta. On myös hyvä investoida muutamiin turvallisuutta edistäviin asioihin, kuten hälytyspilliin tai hälyttimeen, joka vetää huomion puoleesi vaarallisissa tilanteissa.

Ovistoppari on hyvä hankkia siltä varalta, jos hotellihuoneen lukko on epäilyttävän huonossa kunnossa. Pieni lukko taas on hyvä hankkia siltä varalta, että saat lukittua reppusi vetoketjun taskuvarkaiden varalta.

Rahat, passi ja muut arvotavarat on hyvä säilyttää jossain ei-normaalissa paikassa (kuten taskut tai repun sivutasku), jotta ne eivät joudu taskuvarkaiden käsiin.

Hieman suurempi lukko on myös hyvä hankkia etukäteen, jos majoitut usean henkilön makuusalissa. Niissä on usein mahdollisuus laittaa tärkeimmät tavarat lukittavaan häkkiin tai kaappiin, johon tarvitsee oman lukon.

5. Tapaa uusia ihmisiä sovelluksilla

Nykyään on paljon erilaisia puhelinsovelluksia, joiden avulla voit tutustua paikallisiin ja muihin reppureissaajiin. Couchsurfingin avulla voit löytää majoituspaikan paikallisen luota tai vain löytää kahvittelukavereita.

Meetup.com ja Tinder auttavat sinua vain, jos olet valmis eksymään romanttiselle päiväkävelylle. Voit myös ilmoittaa suoraan profiilissasi, että etsit vain kaverillista seuraa.

EatWith ja BonAppetour antaa mahdollisuuden ruokailla paikallisten kodeissa muiden matkailijoiden kanssa ja Wandermates yhdistää sinut muihin yksinäisiin matkailijoihin.

6. Kasvata suhdetta itseesi

Vaikka todennäköisesti haluatkin tehdä mahdollisimman nopeasti ystäviä ja nauttia reissusta yhdessä muiden kanssa, pidä huoli siitä, että kasvatat myös reissun aikana suhdetta itseesi. Anna itsellesi tehtävä, kuten löytää kaupungin paras ruokapaikka tai pitää matkapäiväkirjaa, kokeilla jotain uutta, meditoida upeassa paikassa tai vain löytää hienoimmat nähtävyydet. Vietä aikaa itsesi kanssa.

7. Istu baarissa yksin

Vaikka tämä saattaisikin kuulostaa erikoiselta ja ehkä hieman pelottavalta, yksin istuminen tekee sinusta paljon helpommin lähestyttävän. Juttele rohkeasti uusille ihmisille, vaikkapa pelkästään baarimikolle, jos baari on muuten hiljainen. Pidä vain huoli juomastasi ja siitä, ettet juo liikaa.

Muita helppoja tapoja tavata uusia ihmisiä on käydä turistikierroksilla ja majoittua monen hengen huoneisiin hostelleihin.

Lähde: Insider

Lue myös: Selviä festarikesästä tyylillä - rakenna teltan varashälytin ja 13 muuta vinkkiä

Lue myös: Euroopan parhaat rannat listattiin - ykkönen yllättää

Kilpailut

Uusimmat