Älä aja Alabamassa silmät sidottuina tai Venäjällä likaisella autolla – 7 hullua ajolakia maailmalta

24.02.2014 20:45 - Linda Arponen

Maailmalla on mahdollista saada sakot mitä kummallisimmista liikennerikkomuksista.

Jokainen autokoulun käynyt suomalainen tietää, että autoa ajaessa ajovalojen täytyy olla päällä, liikenneympyrästä poistuttaessa tulee näyttää vilkkua oikealle ja stop-kyltin kohdalla tulee pysähtyä. Mutta harvemmat luultavasti tietävät, että esimerkiksi Kyproksella syöminen ja juominen on laitonta auton ratissa.

Mikäli siis suunnittelet automatkaa ulkomaille, tutustu ensin seuraaviin erikoisiin lakeihin, joihin maailmalla voi liikenteessä törmätä.

Costa Ricassa alkoholin nauttiminen ratissa on sallittua

Mikäli et humallu, voit ajaa Costa Ricassa autoa ja juoda samalla alkoholia. Toisin sanoen juoda voi varsin vapaasti, paitsi jos veren alkoholipitoisuus ylittää 0,75 prosentin rajan. Sen jälkeen voit olla matkalla putkaan.

Kyproksella ei saa syödä autoa ajaessa

Syöminen ja juominen on laitonta Kyproksella samaan aikaan, kun ajaa autoa. Juominen koskee myös pelkkää vettä. Kannattaa siis välttää ajonapostelua, mikäli ei halua maksaa 85 euron sakkoja.

Venäjällä ei saa ajaa likaisella autolla

Jos liikut Venäjällä, kannattaa ajaa puhtaalla autolla. Kurainen auto voi nimittäin tuoda sinulle jopa 2 000 ruplan eli noin 40 euron sakot.

Saksassa ei saa pysäyttää autoa autobahnille

Saksan huippunopeilla moottoriteillä eli autobahneilla kannattaa ajaa tankki täynnä. Jos nimittäin bensa loppuu ja joudut ajamaan auton tien reunaan, rikot lakia. Tarpeeton auton pysäyttäminen autobahnille on laitonta ja bensan loppuminen koetaan tarpeettomaksi, koska se olisi ollut mahdollista välttää.

Ranskassa täytyy omistaa oma alkometri

Lain mukaan Ranskassa jokaisen autoilijan sekä moottoripyöräilijän tulee aina kantaa alkometriä mukanaan ajoneuvossaan, mikäli haluaa välttää sakot.

Japanissa ei saa matkustaa humalaisen kyydissä

Juopuneen kuskin kyytiin nouseminen on monin tavoin huono idea Japanissa. Sen lisäksi, että oma henki on vaarassa, voi myös selvä matkustaja saada sakot pelkästään sen vuoksi, että on istunut humalaisen kyydissä.

Alabamassa ei saa ajaa silmät sidottuina

Jostain kumman syystä Alabamassa on asetettu laki, joka kieltää auton ajamisen silmät sidottuina. Tarina ei kuitenkaan kerro, miksi tällainen laki on luotu. Kuka muutenkaan silmät sidottuina ajaisi?

Lähde: Smarter Travel

Kilpailut

Uusimmat