Kuva: Fotolia

10 seikkaa, jotka kannattaa muistaa rintaliivejä ostaessa

09.05.2016 22:15 - Emma Ylistalo

Sopivien rintaliivien löytämiseksi kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

Cosmopolitan.com-sivusto listasi asiat, jotka alusvaatekaupassa työskentelevä haluaisi rintaliivejä ostavan asiakkaansa muistavan. Lue alta seikat, jotka kannattaa muistaa. 

1. Olet luultavasti kuullut sen aikaisemminkin, mutta sovittaminen on tärkeää. Rintojesi koko saattaa vaihdella ja oikean kokoiset rintaliivit antavat tarvittavan tuen ja saavat ne näyttämään upeilta.

2. Ei ole mitään syytä jännittää sovitusta alusvaateliikkeessä. Siellä työskentelevät ovat ammattilaisia ja ymmärtävät varmasti, että rintoja on paljon erilaisia. He ovat tottuneet siihen, joten ei ole mitään syytä jännittää sovitustilannetta.

3. Sovittaminen ei ole ainoastaan mittaamista. Liikkeissä aloitetaan mittaamalla, mutta jokaiset rintaliivit istuvat eri tavalla, joten on tärkeää kokeilla eri mallisia löytääkseen juuri sopivat. Joten muista sovittaa, äläkä luota pelkästään mittanauhaan.

4. Rintaliivien tulee olla tyköistuvat takaa. Mutta niiden ei ole tarkoitus myöskään puristaa liikaa. Tarvitset tukea, mutta jos rintaliivit tuntuvat epämukavilta, ne eivät ole oikean kokoiset. Sama asia pätee myös kaaritukiin ja olkaimiin.

5. Jotkit halvat rintaliivit voivat olla hyviä, mutta kaikki eivät. Varaudu siis siihen, että joudut ehkä maksamaan hieman ylimääräistä saadaksesi tarvitsemasi tuen.

6. Älä pese rintaliivejäsi pesukoneessa. Se on yleensä syy, miksi esimerkiksi kaarituet eivät pysy paikoillaan. Kun käytät hieman enemmän aikaa ja vaivaa ja peset rintaliivisi käsin, ne kestävät pidempään.

7. Painon muuttuminen tarkoittaa, että sinun tulee sovittaa rintaliivit uudestaan. Vanhat rintaliivit eivät nimittäin painonnousun tai -laskun jälkeen ole enää sopivat, joten tarvitset todennäköisesti uuden visiitin alusvaateliikkeeseen.

8. Luota alusvaateliikkeiden työntekijöihin. Vaikka olisitkin aina käyttänyt kokoa 75B, se ei silti välttämättä ole sopivin sinulle. Luota siis asiantuntijaan ja valitse koko, joka on päälle paras, vaikka se numerona olisikin eri kokoa, mihin olet aiemmin tottunut.

9. Useat naiset käyttävät liian isoja rintaliivejä, sillä ne ovat mukavat päällä. Mutta ne ovat mukavat juurikin siitä syystä, että ne eivät tee mitään -siis tue tarpeeksi.

10. Ostoksilla kannattaa käydä puolen vuoden välein. Rintasi saattavat olla eri kokoa kuin kuusi kuukautta aikaisemmin, joten kannattaa edes käydä ammattilaisen luona sovittamassa, onko kokosi edelleen sama.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Uutuusrintaliivit jättävät rinnan alaosan paljaaksi - katso

Kilpailut

Uusimmat