Kuva: Fotolia

Ovatko hiuksesi juuresta rasvaiset ja latvasta kuivat? Kokeile tehokkaita niksejä

03.05.2017 12:45 - Karoliina Kotala

Monen naisen ongelma ovat kuivan tuntuiset ja näköiset hiukset, jotka kuitenkin rasvoittuvat nopeasti juuresta. Ammattilaisten vinkeistä voi kuitenkin olla hiuspulmaan apua.

Monet rasvaisesta hiuspohjasta kärsivät naiset turvautuvat esimerkiksi kuivashampooseen sekä muihin tuotteisiin, jotka vievät pois rasvaisuutta, mutta kyseiset tuotteet myös usein kuivattavat hiuksen latvaa entisestään.

- Hiusten latvat ovat hiustesi vanhin osa ja ovat siten jo pitkään altistuneet lämmölle ja käsittelylle ja ovat siksi herkimmässä kunnossa. Öljy, jota yrität poistaa hiuksistasi, on erittäin tärkeää tuolle käsitellylle latvalle, hiusasiantuntija Dendy Engelman kertoo Women’s Health Magazinelle.

 Alla ammattilaisten niksit kuivista latvoista ja rasvaisesta hiuspohjasta kärsiville:

Esinaamiot

Hiustuotteiden uutuuksia ovat ennen shampoota laitettavat hoitonaamiot, jotka hoitavat tehokkaasti hiusta ennen pesua. Valitse myyjän kanssa tuote, joka poistaa ylimääräisiä öljyjä hiuspohjasta, mutta älä levitä tuotetta muualle kuin päänahkaan.

Pesurutiinit

Moni levittää tottuneesti shampoon ja hoitoaineen kaikkialle hiuksiin, mutta tyyliä kannattaa nyt vaihtaa. Hiero shampoo vain päänahkaan äläkä levitä sitä muualle hiuksiin. Riittää, että huuhdellessa shampoo valuu muuallekin hiuksiin hellästi puhdistaen. Toimi taas hoitoaineen kanssa juuri päinvastoin: aloita hoitoaineen levittäminen aivan hiusten latvasta ja levitä tuotetta vain hiusten puolivälin kohdille. Anna vaikuttaa ja huuhtele.

Hiusöljyt

Erilaisia hiusöljyjä on tarjolla monenlaisia. Osa voi kuitenkin olla turhankin öljyisiä ja kannattaakin nähdä vaivaa itselle sopivimman tuotteen löytämiseen. Suosi öljyä, joka sitoo latvat ja lisää kiiltoa ja käytä tuotetta vain latvaosaan. Hyvä keino saada latvoja terveemmän näköiseksi on hieroa kerran viikossa illalla hiusten latvoihin muutama tippa kevyttä öljyä, kuten arganöljyä ja antaa sen vaikuttaa yön yli. Huuhtele latvat aamulla vedellä.

Lue myös: Kesän kuumimmat hiustrendit - suomalaisasiantuntija paljastaa

Lähde: Women’s Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat