Yllättäviä neuvoja lävistyksen hoitoon – tiesitkö tämän?

31.01.2012 11:15 - Eeva Rajala

Tuoreessa Kaikki mitä haluat tietää kauneustoimenpiteistä -kirjassa annettaan muun muassa vinkkejä, mitä kannattaa muistaa lävistystä otettaessa.

Tukholmalaiset lävistäjät Sonchai Maibert ja Fredrik Nilsson neuvovat lävistyksen ottajaa pitämään itsestään erityistä huolta toipumisaikana. He kertovat kirjassa kenties monien yllätykseksi ruokavalion merkityksestä paranemiselle.

- Kannattaa syödä päivässä vähintään kolme ateriaa, jotka sisältävät runsaasti hedelmiä ja vihreitä kasviksia, lävistävät neuvovat.

Tämän lisäksi lävistyksen ottamisen jälkeen kannattaa pidättäytyä alkoholista ainakin ensimmäisen kuukauden ajan. Kaksikko antaa kirjassa myös neuvoja, miten menetellä ennen lävistyksen hankkimista:

- Älä käytä alkoholia tai huumausaineita ainakaan 24 tuntiin toimenpidettä ennen. Kaikki ammattitaitoiset lävistäjät jättävät lävistyksen tekemättä tällaisten aineiden vaikutuksen alaisena oleville.
- Kivun minimoimiseksi ja paranemisen helpottamiseksi asiakkaan tulee olla toimenpiteen aikana mahdollisimman terve ja hyväkuntoinen. Pidä huoli siitä, että syöt ja nukut kunnolla.
- Varmista, että lävistyksiin asetetaan ensikorut. Nämä ovat tavallisesti hieman pidempiä, koska kudos turpoaa reikää tehtäessä. Liian pieni koru, esimerkiksi kielilävistyksessä tai genitaalialueen lävistyksessä, voi aiheuttaa kuolion.

Kilpailut

Uusimmat