Pidä ihosi heleän nuorekkaana - vältä näitä haitallisia arkitottumuksia

09.05.2015 09:15 - Senni Loikala

Kuumat suihkut saattavat säännöllisesti otettuina vanhentaa ihoa. Ne eivät kuitenkaan ole ainoa tottumus, jotka vaikuttavat hipiään.

Olisi erikoista, jos ikä ei näkyisi mitenkään iholla. Siitä huolimatta monet tahtovat pitää hipiänsä nuorekkaana mahdollisimman pitkään. Alla kolme asiaa, jotka kannattaa ottaa tällöin huomioon.

Tee näin: Nuku selälläsi

Kauneusasiantuntijoiden mukaan jopa nukkuma-asennolla voisi vaikuttaa ryppyjen syntyyn. Vatsallaan tai kyljellään nukkumisen väitetään aiheuttavan juonteita pitkällä aikatähtäimellä.

Kun kasvot ovat "puristuneet" kiinni tyynyyn, väitetään sen vaikuttavan ihon kollageeniin ja elastiinikuituihin. Ajan myötä tämä toisi ryppyjä leukaan, poskille ja otsaan. Jos ihosi saisi päättää, nukkuisit selälläsi.

Nuorekkaan ihon kannalta paras kangas tyynyliinaan on satiini.

Tee näin: Kuori iho kerran tai kaksi viikossa

Ihon kuorinta poistaa likaa, ylimääräistä rasvaa ja kuollutta ihosolukkoa. Hipiää ei kuitenkaan saisi kuoria liian usein, sillä tällöin siitä katoavat luonnolliset öljyt. Iho voi ärsyyntyä, jäädä punaiseksi ja ajan mittaan tapa voi saada hipiän näyttämään todellista vanhemmalta.

Jos ihosi on kuiva, kannattaa sinun kuoria ihosi kerran viikossa. Rasvaista hipiää voi puolestaan syväputsata kahdesti viikossa. Kuori iho kevyin liikkein ja vältä hankaamasta.

Tee näin: Säädä suihkun vesi haaleaksi

Kuuma suihku rentouttaa, mutta ei tee hyvää iholle pidemmän päälle. Lämpö nimittäin voi aiheuttaa monenlaisia iho-ongelmia ja se poistaa iholta sen luonnollisia rasvoja. Se puolestaan voi altistaa hipiän ennenaikaiselle vanhenemiselle.

Ihanteellinen suihku nautitaan haalealla vedellä eikä ihosta tule lämmön takia punaista. Tällöin myöskään kosteus ei pääse karkaamaan iholtasi. Adios, pitkät kuumat suihkut!

Lue myös: Mitä kasvoillesi tapahtuu, jos käytät vanhentunutta meikkiä?

Lähde: Top10 Home Remedies

Kilpailut

Uusimmat