Kansainväliset muotisuunnittelijat muokkasivat naisvartalot mieleisekseen, lopputulokset häkellyttävät

17.08.2015 20:15 - Reetta Haverinen

18 eri maalaista muotisuunnittelijaa sai tehtäväkseen muokata kuvankäsittelyohjelmalla naisfiguurin muotoja oman mielensä mukaisesti. Suunnittelijoiden luomat ihannevartalot eroavat toisistaan merkittävästi, mutta niinhän sitä sanotaan: kauneus on katsojan silmissä. 

Kauneus on käsite, jonka jokainen ihminen ymmärtää täysin eritavalla. Todeksi tämän seikan todistaa muun muassa kansainvälisten muotisuunnittelijoiden luoma kokoelma, joka koostuu erikokoisiksi ja näköisiksi muokatuista naisvartaloista.

Mallinuken muodonmuutos

Jokaisen maan edustaja sai vapaasti muokata mieleisekseen kuvan, jossa kurvikas nuori nainen poseeraa kädet rennosti lanteillaan. Naispuoliset muotisuunnittelijat antoivat photoshopin tehdä tehtävänsä ja venyttivät, vanuttivat, hoikensivat ja paksunsivat mallin kroppaa suuntaan jos toiseen. Myös mallinuken hiusten väri, pituus ja paksuus kokivat melkoisia muutoksia, kun muotisuunnittelijat pääsivät käsittelemään naishahmon hipiää mielivaltaisesti. 

Maiden väliset eroavaisuudet

Lopputuloksena oli 18 täysin erilaista vartalofiguuria, joista ilmenee, kuinka eri tavalla ulkonäköihanteet poikkeavat valtioiden välillä. Venezuelassa ihannoidaan rintavia leidejä, mutta Kiinassa naiset haaveilevat langanlaihasta ja varsin muodottomasta kropasta. Egyptiläiset naiset taas näyttävät unelmoivan ampiaisvyötäröstä ja leveistä lanteista, mutta Italiassa kapea keho näyttää olevan meriitti siinä, missä virheetön iho ja valkoiset hampaatkin.

Katso puhutteleva kuvakollaasi täältä.


Lue myös: Miltä Victoria's Secretin uima-asut näyttävät "tavallisten" naisten päällä - katso

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat