Kuva: Fotolia

Haaveissa uusi uimapuku? 10 ohjetta shoppailureissulle

25.05.2016 23:15 - Emma Ylistalo

Vinkkien avulla teet shoppailuretkestäsi mukavamman ja löydät täydellisesti istuvan uima-asun.

Tähän aikaan vuodesta moni kamppailee saman ongelman kanssa. Nimittäin lämpimien kelien mukana tulee tarve ostaa uusi uima-asu. Sen ostaminen voi tosin toisinaan olla haastavaa. Lue alta kymmenen ohjetta uimapukuostoksille, joiden avulla teet shoppailuretkestä helpon ja vältyt turhilta ostoksilta.

1. Älä kiinnitä liikaa huomiota kokolappuun

Koot vaihtelevat todella paljon kaupoittain, joten sovita rohkeasti eri kokoisia. Toisessa kaupassa kokolappusi voi näyttää täysin eriltä kuin toisessa.

2. Älä kokeile settinä, vaan valitse tarvittaessa eri kokoinen ylä- ja alaosa

Olemme harvoin samankokoisia ylä- ja alaosasta. Usein myös ylä- ja alaosia saa yhdistellä mielensä mukaan, joten älä tässäkään tapauksessa tuijota liikaa kokolappua, vaan valitse sopivimmat.

3. Älä seuraa liikaa trendejä

Uudet trendit voivat toki toimia inspiraationa ja niistä voi saada hyviä vinkkejä. Kun on kuitenkin kyse uimapuvun ostamisesta, kaikista tärkeintä on, että viihdyt itse siinä. Älä siis osta uimapukua vain siksi, että se on trendikäs, vaan valitse sellainen, jossa todella haluat lähteä rannalle.

4. Pue shoppailureissulle sopivat vaatteet

Shoppailureissulle lähtiessä kannattaa jalkaan sujauttaa kengät, jotka on helppo ottaa jalasta pois ja laittaa takaisin. Myös muut vaatteet kannattaa miettiä niin, että ne ovat mahdollisimman helpot.

5. Etsi muualtakin kuin lempikaupastasi

Vaikka olisit löytänyt kaikki aikaisemmat uimapukusi tietystä liikkeestä, kannattaa toisinaan katsastaa myös muutama muu kauppa. Saatat löytää todellisen helmen kun pistäydytkin esimerkiksi äitisi lempikaupassa katsomassa valikoiman.

6. Valitse oikeanlaiset alusvaatteet ostoksille

Jos käytät liian isoja alushousuja, et varmasti saa käsitystä siitä, miltä alaosa oikeasti näyttää. Valitse siis mahdollisimman ihonmyötäiset alushousut, jolloin saat todenmukaisemman kuvan siitä, kuinka uima-asu todella istuu sinulle.

7. Lähde shoppailemaan hyvällä tuulella

Jos PMS-oireet tekevät sinusta helposti itkuisen ja epävarman, se ei ole ehkä paras aika suunnata ostoksille, jossa joutuu tuijottamaan itseään puolialasti kirkkaissa valoissa. Valitse mieluummin sellainen päivä, jolloin olet paremmalla tuulella.

8. Ota kuva sovitushetkestä

Vaikka et haluaisikaan julkaista hetkestä kuvaa Instagramissa, kuvan nappaaminen voi auttaa hahmottamaan sopiiko uima-asu sinulle. Saat helposti kuvan eri kulmista ja näin saat selkeän käsityksen istuuko kyseinen koko hyvin.

9. Astu ulos sovituskopista

Jos vain tunnet olosi mukavaksi, astu ulos sovituskopista. Valo sen ulkopuolella saattaa olla täysin erilainen, joten uima-asu saattaa näyttää erilaiselta luonnonvalossa. Näin myös varmistat, että esimerkiksi vaalesta uima-asusta ei näy läpi heti kun astut luonnonvaloon.

10. Ota ystävä mukaan

Ystävä on hyvä apu shoppailureissulle. Saatat tarvita toisen koon seisoessasi puolialasti sovituskopissa, joten ylimääräinen käsipari tulee varmasti tarpeen. Ystävä voi sanoa myös suoraan, jos keltainen ei ole sinun värisi ja auttaa valitsemaan paremman. Hän myös muistuttaa tarvittaessa, kuinka kuumalta näytät uusissa bikineissä.

Lähde: Seventeen

Lue myös: Seksikästä, söpöä tai värikästä - katso, miltä näyttää kesän uima-asumuoti

Kilpailut

Uusimmat