Kuva: Fotolia

Häikäise hymylläsi pikkujouluissa

10.11.2016 15:00 - Katja Nygård

”Sinulla on jotain hampaissa” ei välttämättä ole lause, jonka haluat kuulla keskustelukumppaniltasi. Näillä vinkeillä varmistat, että hymysi on parhaimmillaan pikkujouluissa.

Täydellinen meikki, uusi mekko – ja salaatinlehti hampaiden välissä. Kuulostaako tutulta? Hampaiden puhtaudesta ja raikkaudesta kannattaa huolehtia myös juhlahumussa.

1. Hampaat on hyvä harjata ennen juhlaa hammastahnalla. Myös hammasvälit kannattaa puhdistaa päivän aikana kertyneistä ruuantähteistä joko hammaslangalla tai hammasvälien puhdistamiseen tarkoitetuilla välineillä. Puhdistuksen voi vielä viimeistellä suuvedellä, joka takaa sen, että suu on raikkaan tuntuinen.

2. Illan aikana kannattaa juoda välillä vettä, joka paitsi huuhtelee suusta ja hampaista pois ruuan tähteitä, myös kosteuttaa suun limakalvoja. Jos nauttii illan aikana punaviiniä, on sen värjäävät ainesosat myös hyvä huuhtaista pois hampaiden pinnoilta.

3. Käsilaukkuun kannattaa sujauttaa pieni käsipeili, jolla voi ruokailun jälkeen huomaamattomasti tarkistaa, ettei hampaiden väliin ole jäänyt ikäviä yllätyksiä.

4. Pakkaa mukaan lyhytvartinen hammasvälien puhdistamiseen tarkoitettu hammaslankain, jonka toisessa päässä on muovinen hammastikkua muistuttava uloke. Lankaimen avulla saat näppärästi irrotettua hammasväliin ikävästi juuttuneen lihanpalan, siemenen tai salaatinlehden.

5. Sujauta silloin tällöin suuhusi xylitol-pastilli tai -purukumi. Niiden avulla saat suuhusi raikkaamman olon. Jos keskustelukumppanisi henki tuoksahtaa, voit myös ystävällisesti tarjota hänelle pastillin.

Vältä näitä:

Punaviini värjää helposti ainakin kielen ja huulet sekä saa myös hampaat näyttämään sinertäviltä. Jos vain mahdollista, nauti illan aikana punaviinin sijaan muita juomia. (kuva: Fotolia)

Valkosipuli on hyvän makuista, mutta tuskin haluat suustasi tulevan katkun muistuttavan vieruskavereitasi syömästäsi herkusta koko illan ajan ja vielä seuraavanakin päivänä. (kuva: Fotolia)

Tupakan sauhuttelu jättää ikävän tunkkaisen hajun paitsi suuhun ja hampaisiin, myös hiuksiin ja vaatteisiin. (kuva: Fotolia)

Lue myös: Hoidatko hampaitasi oikein?

Kilpailut

Uusimmat