Hiusvärisi kertoo enemmän kuin uskoitkaan - katso, mitä se kertoo sinusta

18.12.2013 07:15 - Karoliina Kotala

Moni ei ajattele hiusvärinsä viestivän mitään kummempaa, mutta tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset tekevät suuria johtopäätöksiä vain hiusvärien perusteella.

Scandinavian Journal of Psychology -lehdessä tehdyn julkaisun mukaan miehet pitävät brunetteja helposti lähestyttävinä, blondeja vaativina ja punapäitä ylimielisinä. Vaikka analyysit kuulostavat kärjistetyiltä, piilee niissä perää. Alla yleisimmät hiusvärit ja mitä ne kertovat kantajastaan:

1. Platinablondi
Vain 10 prosenttia maailmasta on luonnostaan blondeja, ja värin kantaja nauttiikin huomiosta. Kyseisen värin ylläpitäminen vaatii myös työtä, mutta platinablondi kuluttaakin ulkonäköönsä mielellään rahaa ja haluaa näyttää hyvältä.

2. Kultakutri
Kullanvaaleat hiukset yhdistetään yleensä kilttiin naapurintyttöön, mutta myös seksipommiin. Kullanvaaleat hiukset omaava nainen onkin yleensä hauska ja flirttaileva, sekä ulospäinsuuntautunut.

3. Liukuvärjäys
Tummasta juuresta vaaleaan latvaan liukuvärjätyt hiukset ovat yhtä lailla seksikkäät kuin vaaleatkin, ja niiden suosio onkin ollut jatkuvaa. Liukuvärjäys kertoo trendikkäästä ja muotitietoisesta kantajasta, joka osaa kuitenkin olla huoleton, mutta ottaa silti riskejä.

4. Brunette
Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset pitävät automaattisesti brunetteja älykkäämpinä. Brunetit koetaankin fiksuina, hyvinä luonteentuntijina ja tasapainoisina, eikä syyttä.

5. Tumma ruskea ja musta
Tumman ruskeat tai mustat hiukset omaavat naiset ovat mysteerisiä ja hiukan arvoituksellisia. Usein he ovat myös äärimmäisen luovia.

6. Punapää
Luonnostaan punapäitä ei ole kovin paljoa ja väri onkin harvinainen. Punapäät ovat usein seikkailunhaluisia, ulospäinsuuntautuneita ja pelottomia. Lisäksi he ovat intohimoisia ja heillä on tahdonvoimaa.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat