Hoidatko kauneuttasi oikein? Vinkit kolmekymppisen naisen ihonhoitoon

23.06.2014 15:55 - Katariina Näreaho

Parikymppisenä ihonhoito on vielä huoletonta ja helppoa. Kun nainen täyttää 30, on hänen hyvä panostaa ihonhoitoonsa enemmän. Mutta mitä sitten kolmekymppinen iho oikein vaatii?

Ihonhoidon asiantuntija Kate Somerville kehottaa yli kolmekymppisiä naisia keskittymään etenkin silmiänympärysihon ja huulten hoitoon.

- Näissä kohdissa ikääntyminen alkaa näkyä ensimmäisenä, Somerville kertoo.

Valitse sinulle sopivin silmänympärysvoide. Jos esimerkiksi kärsit turvotuksesta silmien ympärillä, käytä voidetta joka laskee turvotusta.

Huulia on helpoin tapa hoitaa kuorinnalla. Tee kuorinta säännöllisesti ja kosteuta sen jälkeen huulesi hyvin.

- Moni käyttää huulipunaa, joka kuivattaa huulia. Laita öljyä tai kosteuttavaa huulivoidetta yöksi huuliisi, jotta ne pysyisivät kauniina. Juuri huulista näkyvät ikääntymisen merkit.

Somerville kehottaa myös käyttämään suojakertoimen sisältävää huulivoidetta, etenkin kesäaikaan.

Jätä aknetuotteet

Ihonhoidossa on myös hyvä muistaa se, että akneiholle suunnatut tuotteet olisi hyvä jättää pois jos finnejä ei kasvoilla ole.

- Käytä aknetuotteita vain silloin, kun sinulla on näppyjä.

Valitse sen sijaan anti ageing -tuotteita, jotka pitävät ikääntymisen merkit poissa. Ihon olisi hyvä saada myös retinolia, eli A-vitamiinia, vähintään kahdesti viikossa.

- Ihon kuorinta olisi hyvä tehdä useammin kuin parikymppisenä. Tämän jälkeen iho täytyy kosteuttaa hyvin ja mieluiten voiteella joka sisältää peptidejä. Peptidit nimittäin stimuloivat kollageenin tuotantoa.

Kerroimme aiemmin eri tavoista käyttää aloe veraa kauneudenhoidossa. Lue vinkit täältä.

Lähde: Bellasugar

Kilpailut

Uusimmat