Kuva: Fotolia

Menettääkö shampoo tehoaan, kun hiuksesi tottuvat siihen?

24.04.2016 16:15 - Emma Ylistalo

Stylisti kertoo, mistä johtuu, jos shampoo ei enää tehoa samalla tavalla kuin aikaisemmin.

Olet varmaan joskus kuullut sanottavan, että hiustuotteita tulisi vaihtaa tasaisin väliajoin, jotta hiuksesi eivät totu niihin liikaa ja tämän seurauksena ainesosien teho vähenee.

Marie Claire jututti stylisti Cynthia Alvarezia saadakseen selville totuuden tämän myytin takaa. 

Selvisi, että tämä ei pidä paikkaansa. Hiuksesi eivät voi tottua niin paljon tuotteeseen, että se lakkaisi toimimasta. Toisinaan shampoon teho voi kuitenkin tuntua huonommalta kuin silloin kun aloitit sen käytön.

- Shampoosi ei lakkaa toimimasta, koska hiuksesi tottuvat siihen. Jos shampoo ei enää anna sinulle haluamaasi lopputulosta, se johtuu luultavasti siitä, että hiustesi tarpeet ovat muuttuneet tai vuodenaika on muuttunut. On kosteampaa, aurinko paistaa enemmän tai ilma on kuivempaa, Alvarez selventää. 

Alvarezin mukaan sen hetkinen terveytesi tai hormonitasosi voivat myös vaikuttaa. Sama shampoo käytettynä samankuntoisiin hiuksiin samoissa olosuhteissa antaa samat tulokset. Jos siis shampoo lakkaa toimimasta haluamallasi tavalla, syy onkin todennäköisesti vaihtuneessa vuodenajassa tai esimerkiksi hormonikierrossasi. 

Merkin vaihtaminen voi siis toimia, jos toinen tuote vastaa sillä hetkellä tarpeisiisi. Tai vaihtoehtoisesti voit yrittää sinnitellä huonojen hiuspäivien ohi ja toivoa, että pian hiuksesi ovat tilassa, jossa mielishampoosi tehoaa jälleen niihin.

Lähde: Metro.uk

Lue myös: Etkö pääse eroon hilseestä? Voi johtua pienestä virheestä

Kilpailut

Uusimmat