Näin valitset täydelliset silmälasikehykset - 6 vinkkiä!

06.11.2012 18:15 - Heli Thoren

Oman silmälasimalliston suunnitellut Gok Van kehottaa miettimään omaa ihonväriä ja nenän mallia kehyksiä valitessa.

Stylisti ja tv-tähti Gok Van muistuttaa, että hyvin valitut silmälasit onnistuvat parhaimmillaan peittämään huonoja piirteitä - ja samalla tuomaan hyvät esiin. Mies antoi kuusi vinkkiä, miten löytää itselle parhaiten sopivat silmälasit.

1. Tarkista kehysmallin istuvuus

Valitse silmälasimalli, joka istuu hyvin kasvoihisi. Tärkeä tekijä istuvuudessa on kehysten koko. Markkinoilla on tarjolla monenkokoisia kehyksiä. Gok Van kehottaa kiinnitämään huomiota siihen, että mihin kehysten yläreuna yltää.

- Oikein istuvan kehyksen yläosan ei tulisi yltää kulmakarvojasi korkeammalle, eikä alareunan pitäisi osua poskiisi edes hymyillessäsi, Gok Van neuvoo.

Tyyliniekka muistuttaa myös, että oikean kokoiset kehykset eivät ylitä kasvojen leveyttä, eivätkä vastaavasti ole liian kapeat, jolloin silmät näyttävät olevan lähellä toisiaan.

2. Huomioi kasvojesi muoto

Valitse kehykset, jotka ovat päinvastaisen muotoiset kuin omat kasvosi. Jos sinulla on pyöreät kasvot, suosi kulmikkaita muotoja ja niin edelleen.

- Tärkeintä on kuitenkin kehysten istuvuus ja oman persoonallisen tyylin löytäminen. Kunhan kehykset istuvat hyvin kasvoillesi, saavat sinut hymyilemään ja sopivat tyyliisi, voit rikkoa vapaasti näitä sääntöjä ja seurata juuri sinua kiinnostavia muotitrendejä, Van muistuttaa.

3. Mieti kehyksiä valitessasi ihoasi ja silmiäsi

Ihon ja silmien väri on tärkeä huomioitava tekijä kehyksiä valitessa. Samalla tavoin kuin vaatteiden värit myös onnistunut kehysten väritys korostaa parhaita puoliasi.

- Kulta, kilpikonnakuosi ja kirkkaat värit käyvät erityisen hyvin tummalle ja päivettyneelle iholle, Van neuvoo.

- Pehmeät ruskeat sävyt sopivat erityisesti vaalealle iholle, sillä ne tuovat kasvoille lämpöä. Muita vaalealle iholle soveltuvia värisävyjä ovat pinkin ja viininpunaisen eri vivahteet.


4. Huomioi hiuksesi

Gok Van toteaa, ettei moni tule ajatelleeksi sitä, että myös hiusten sävy vaikuttaa siihen, miten hyvin kehykset sopivat.

- Esimerkiksi tummat kehykset luovat syvyyttä ruskeisiin hiuksiin, mutta niiden avulla voidaan myös luoda näyttävää kontrastia vaaleille hiuksille.

5. Nenän malli ratkaisee

Se, minkä mallinen nenä sinulla on, vaikuttaa suuresti siihen, millaiset silmälasit sinulle sopivat.

- Pitkälle nenälle sopii matala silta ja paksut muoviset kehykset. Lyhyelle nenälle kannattaa valita kehykset, joissa on korkea nenäsilta tai kehykset, joissa nenäsilta on linjassa yläosan kanssa.


6. Anna tilaa persoonallisuudelle

Stailisti kehottaa orjallisten muotitrendien seuraamisen sijaan antaa oman persoonallisuuden kukkia. Van kannustaa myös hankkimaan useampia kehyksiä. Näin kehykset voi valita aamun mielialan mukaan.

- Joinain päivinä valitsen rohkean kehysmallin, joka huokuu asennetta, kuten esimerkiksi suuret, 60-luvun tyyliset retrokehykset. Toisina päivinä taas haluan kasvoilleni hyvännäköiset, mutta hillityt kehykset, jotka eivät kiinnitä huomiota, Van kertoo.

Gok Vanin suunnittelema silmälasimallisto myynnissä Specsavers-liikkeissä.

Kilpailut

Uusimmat