Pidä valkoiset kengät pidempään valkoisina - 5 vinkkiä

31.03.2014 21:15 - Heli Thoren

Kevät tuo valkoiset tennarit katukuvaan. Muutamalla niksillä myös pidät ne valkoisina.

Valkoiset kengät ovat kauniit ja raikkaat - niin kauan, kun ne pysyvät valkoisina. Muista nämä niksit, kun haluat säilyttää kenkäsi mahdollisimman pitkään valkoisina:

Marseille-saippua

Ranskalaista marseille-saippuaa myydään hyvinvarustetuissa ruokakaupoissa, ja se on ihme aina tahroja vastaan. Hiero saippuaa tennariin tai valkoiseen nahkaan, anna vaikuttaa ja huuhtele. Jos tahrat ovat todella pinttyneitä, jätä kengät likomaan veteen, jossa on saippuaa (nahkakenkiä ei saa liottaa!). Harjaa tennareita sitten kynsi-tai juuriharjalla, jotta lika irtoaa.

Taikasieni

Valkoisten kenkien ilme muuttuu paljon puhtaammaksi jo silloin, kun putsaat kenkien kumiosat puhtaiksi. Taikasienellä se onnistuu hyvin, eikä hellävarainen sieni riko kumipintaa.

Muista nauhat

Tennareita ei suositella pesemään pyykinpesukoneessa, koska silloin kenkien liimaukset helposti irtoavat. Kengännauhat voit kuitenkin nakata pesukoneeseen. Monesti nauhat pinttyvät ensimmäisinä, joten jo niiden peseminen raikastaa kenkien ilmettä.

Valkoviinietikka

Valkoviinietikka auttaa myös kangaskenkien puhdistuksessa. Lorauta sitä muutama lusikallinen likoamisveteen tai kasta rätti siihen ja hankaa kenkien pintaa.

Hammasharja

Vanha hammasharja toimii hankalien paikkojen putsaamisessa parhaiten. Otat sitten puhdistukseen avuksi, marseille-saippuan, tahranpoistoaineen tai etikan, hankaa kengät joka puolelta hammasharjan avulla. Näin saat kengät tehokkaammin puhdistettua joka puolelta.

Kuivata auringossa

Jos peset ja liotat kengät kauttaaltaan, anna niille aikaa kuivua. Toisinaan auringossa kuivattaminen voi olla paras, sillä keltaiset tahrat saattavat "palaa" pois auringossa. Myös silloin, jos kengät ovat kauttaaltaan kellastuneet, aurinkohoito voi olla paikallaan saamaan kengistä valkoisemmat.

Katso video valkoisten tennareiden puhdistamisesta:

Videossa näytetään, kuinka kengät pudistetaan myös yllä olevia apuvälineitä hyväksikäyttäen. Huomio! Videossa kengät myös laitetaan pesukoneeseen. Pesukonepesua voi suositella silloin, kun kengät ovat niin likaiset, että niitä ei muuten saa puhdistettua. Jos liimaukset irtoavat pestessä, voit kiinnittää pohjan takaisin kankaaseen pikaliiman avulla.

Kilpailut

Uusimmat