Porkkanalla pitkät hiukset - ruokavalio vaikuttaa hiustenkasvuun

30.05.2013 17:45 - Laura Sulkava

Ruokavalio vaikuttaa hiusten hyvinvointiin ja luonnollisesti myös kasvuun. Hiukset kasvavat kuukaudessa 1-1,5 senttimetriä ja oikealla ruokavaliolla tehostat hiusten kasvua.

Kalliit shampoot ja hoitoaineet eivät takaa hiustesi hyvinvointia, vaan oman painoarvonsa on myös sillä mitä laitat suuhusi. Jos hiuksesi ovat luonnostaan hennot, ei taikakeinoa saada tuuheaa tukkaa ole. Voit kuitenkin pienillä valinnoilla saada oman parhaan tuloksesi.

Seuraavilla ruoka-aineilla on positiivinen vaikutus hieusten hyvinvointiin ja kasvuun.

Lohi

Lohi on kikka kauneuteen monella saralla. Omega-3-rasvahappoja sisältävä proteiinipakkaus sisältää lisäksi rautaa ja B12 vitamiinia. Omega-3-rasvahapot ovat olennaisia päänahan hyvinvoinnin kannalta ja puutostila voi aiheuttaa päänahan kuivumisen sekä elottoman näköiset hiukset.

Tumman vihreät kasvikset

Pinaatti ja parsakaali ovat esimerkiksi oivia A- ja C-vitamiinien lähteitä, jotka vaikuttavat talin muodostumiseen. Tumman vihreät kasvikset sisältävät myös kalsiumia ja rautaa.

Pavut ja siipikarja

Pavut sisältävät paljon proteiinia, joka on oleellinen osa hiusten hyvinvoinnin kannalta. Lisäksi pavut sisältävät rautaa, sinkkiä ja biotiinia. Siipikarja toimii papujen ohella myös hyvänä proteiinin lähteenä.

Kiistämättä paras proteiininlähde ovat kananmunat, jotka sisältävät lisäksi biotiinia sekä B12-vitamiinia.

Pähkinät

Saksanpähkinät, mantelit, cashewpähkinät ja pekaanipähkinät sisältävät runsaasti sinkkiä sekä Omega-3-rasvahappoja. Sinkin puute saattaa johtaa hiustenlähtöön, joten on hyvä pitää pähkinät säännöllisesti ruokavaliossa mukana.

Maitotuotteet

Maitotuotteet sisältävät paljon kalsiumia, joka vahvistaa sekä luustoa että hiuksia. Hera ja kaseiini taas ovat tehokkaita proteiininlähteitä. Jukurtti tai juustopala välipalana, toimii hyvänä päivittäisenä rutiinina.

Porkkanat

Porkkanat sisältävät paljon A-vitamiinia, joka pitää päänahkasi kunnossa. Jos terveennäköiset hiukset ovat tähtäimessäsi, lähtee tehohoito päänahastasi. Porkkana on hyvä välipala tai salaatin lisuke.

Lähde: Black Doctor

Kilpailut

Uusimmat