Kuva: Fotolia

Sata harjanvetoa päivässä ja kulmakarvat sävy sävyyn - yleiset hiusmyytit kumottiin

16.06.2016 17:15 - Emmi Moilanen

Hiustenhoitoon liittyy yhä runsaasti myyttejä ja uskomuksia. Ethän sorru näihin virheisiin hoitaessa kutrejasi?

Ensimmäisten harmaiden hiusten ilmestyessä voi mieleen nousta kysymys siitä, kannattaako ne oma-aloitteisesti poistaa nyppimällä vai aiheuttaako tällainen toiminta harmaiden kasvun entistä runsaampana takaisin. Today mursi hiusalan ammattilaisten avulla yleisimmät hiusmyytit, joita useat meistä sortuvat uskomaan. Lue alta hiusmyytit, jotka eivät pidä paikkansa.

Myytti 1: Sama sävy myös kulmakarvoihin

Ei ole olemassa sääntöä, että hiusten ja kulmakarvojen tulisivat olla sävy sävyyn. Värisuositukset muuttuvat trendien mukaan, joten voit rohkeasti kokeilla tummien kulmakarvojen ja vaaleampien hiusten yhdistelmää.

Myytti 2: Harmaat kasvavat kaksinkertaisena takaisin

Harmaiden hiusten nyppiminen ei saa niitä kasvamaan yhä runsaampana takaisin. Ihotautilääkäri Doris Dayn mukaan nyppiminen voi kuitenkin ennen pitkää johtaa hiusten ohenemiseen ja laikkumaiseen hiustenlähtöön. On siis parempi välttää oma-aloitteista hiusten irrottamista, löytyi sinulta harmaata tai ei.

Myytti 3: Sata harjanvetoa

Vanhan uskomuksen mukaan hiukset tulisi harjata päivittäin läpi sadalla harjanvedolla.

- Sata kertaa on liioittelua, hiusmuotoilija Mika Fowler kumoaa uskomuksen.

Sen sijaan hiuksia tulisi kammata maltillisesti juuri sen verran, että hiuksen luonnollinen rasva ja öljyt levittäytyvät koko pituudelle. Liiallinen harjaaminen voi aiheuttaa kitkaa ja hankausta hiukselle, mikä puolestaan saa kuontalosi näyttämään lopulta vain pörröiseltä.

Myytti 4: Shampoon teho heikkenee

On myytti, että saman shampoon päivittäinen käyttö saisi sen tehon ennen pitkää heikentymään. Väriasiantuntija Kim Vo vertaa hyvän shampoon löytämistä deittailuun.

- Etsi, kunnes löydät sen oikean, hän toteaa.

Myytti 5: Aurinko on paras vaalentaja

Vaikka aurinko vaalentaa hiuksesi luonnollisesti, se ei kuitenkaan ole paras tai terveellisin tapa hankkia kutreille vaaleampaa ilmettä.

- Aurinko polttaa päänahkasi samalla tavalla kuin se saa ihosikin palamaan, Fowler toteaa.

Myytti 6: Älä käytä hoitoainetta rasvaisille hiuksille

- Hiustesi rasvaisuus ei ole liiallisesta hoitoaineen käytöstä johtuvaa, vaan aiheutuu päänahan erittämästä talista, Day toteaa.

Rasvaisille hiuksille suositellaankin käyttämään ajoittain syväpuhdistavaa shampoota sekä lisäämään pesun jälkeen hoitoainetta ainoastaan latvoihin, ei koko hiusten pituuteen.

Lähde: Today

Lue myös: Myytti naisista ja miehistä kumottiin: "Erot aivoissa minimaalisia"

Kilpailut

Uusimmat