Suoristusraudat, hiusharjat ja pinsetit tulee puhdistaa huolella - lue ohjeet

11.06.2015 17:15 - Tiina Svensk

Milloin viimeksi olet puhdistanut pinsettisi tai hiusharjasi? Omat kauneudenhoitovälineet kannattaa huoltaa säännöllisin väliajoin.

Omiin kauneudenhoitorutiineihin kannattaa sisällyttää myös välineiden puhdistus. Puhtailla välineillä saat myös puhtaamman lopputuloksen ja varmistat, että ihosi ja hiuksesi pysyvät terveinä. Cosmopolitan -sivusto listasi vinkit ja seokset, joiden avulla saat puhtaimmat tuotteet:

Meikkiharjat

Puhtaimman lopputuloksen meikkiharjojen kanssa saat, kun sekoitat mietoa saippuaa, teepuuöljyä ja vettä.

Pese ensin harjat pelkällä saippualla, ja huuhdo harjat hyvin. Sen jälkeen ota teepuuöljy saippua avuksi, sillä se auttaa tehokkaasti bakteereiden karkottamisessa. Huuhdo harjat hyvin ja anna niiden kuivua.

Meikkisieni

Meikkisieniin tehoaa sama seos, kuin meikkiharjoihin. Pesutekniikka vaatii kuitenkin tarkkuutta: Purista meikkivoiteen jäänteet pois sienestä juoksevan veden alla niin pitkään, kunnes vesi on vihdoin kirkasta.

Pinsetit

Oletko koskaan puhdistanut pinsettejäsi? Pinsetit tulisi puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen. Tarvitset vain desinfiointiainetta ja palan paperia. Kostuta paperi puhdistusaineeseen ja pyyhi pinsetit huolella, niin bakteerit eivät pääse pesimään pinsetteihisi.

Suoristusrauta

Lämmöltä suojaavat hiustuotteet saattavat jättää rippeitään suoristusrautaan, jotka jäävät heti hiuksiisi, kun käsittelet niitä. Ennen hiusten suoristamista ja suoristusraudan kuumenemista kannattaakin puhdistaa rauta kostealla pyyhkeellä huolellisesti. Niin saat puhtaamman lopputuloksen.

Kylpysieni

Kylpysienen puhdistamiseen ei riitä pelkästään suihkugeeli, ja ne kannattaakin puhdistaa huolella. Kylpysieni kerää herkästi likaa ja bakteereita, ja voi olla syy siihen, miksi ihosi on täynnä epäpuhtauksia tai näppyjä.

Puhdista kylpysieni seoksella, jossa on puolet vettä ja puolet etikkaa. Sieni kannattaa puhdistaa kerran viikossa, niin varmistat ettei se pääse keräämään liiaksi likaa. Sieni kannattaa myös huuhtoa huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen, ja puristaa lopuksi mahdollisimman kuivaksi.

Hiusharja

Hiusharja kerää öljyä, likaa ja kuollutta ihosolukkoa hiuksistasi, joten sekin kannattaa puhdistaa säännöllisin väliajoin. Aluksi harjasta kannattaa irrottaa kaikki siihen jääneet hiukset. Sen jälkeen harja tulee huuhtoa lämpimän veden alla miedon saippuan kera.


Lue myös: Syyllistytkö sinä? 10 yleistä meikkimokaa

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat