Kuva: Fotolia

Väsyneet silmät? 6 vinkkiä kirkkaampaan katseeseen

13.11.2015 11:45 - Emma Ylistalo

Väsyneet silmät ovat melkein joka aamuinen ongelma tähän aikaan vuodesta. Onneksi helpoilla kikoilla voi saada silmänsä sädehtimään.

Varsinkin näin pimeään vuodenaikaan väsymys painaa. Aamuisin peilistä katsoo takaisin ihminen, jonka silmiä ympäröivät tummat renkaat ja silmäpussit tuntuvat kasvavan joka päivä, kun lähestytään vuoden loppua. Lue alta kuusi vinkkiä, joilla korjaat turvonneet silmät ja tummat silmänaluset.

1. Viilennä

Kylmä laskee turvostusta, eli myös turvonneet silmänympärykset laskevat sen avulla. Säilytä silmänympärysvoidettasi jääkaapissa ja levitä sitä aamuisin. Myös mikä tahansa muu kylmä tepsii. Voit laittaa kylmät teepussit tai kurkkuviipaleet silmien päälle hetkeksi ja jo muutama minuutti tekee ihmeitä.

2. Kosteuta

Tämä ammattimeikkaajien kikka kannattaa ottaa myös omaan käyttöönsä. Silmänympärysiho kannattaa kosteuttaa kunnolla ennen kuin lisää meikkiä kasvoihinsa. Kosteuttaminen tasoittaa ihon juonteita ja saa ihon heti parempaan kuntoon. Tämä niksi kannattaa muistaa, vaikka sinulla olisikin rasvoittuva iho. Silmänympärysalue ei nimittäin rasvoitu samalla tavalla kuin kasvojen muu iho. Jos kosteutat silmänympäryksesi säännöllisesti tarvitset vähemmän meikkiä.

3. Hiero

Levitä silmäympärysvoiteesi kevyesti hieromalla. Se nimittäin auttaa myös silmien turvotukseen. Tähän tarkoitukseen voi myös käyttää kasvoharjoja, joilla voi pestä kasvonsa hellävaraisesti, mutta tehokkaasti.

4. Käytä silmätippoja

Jos silmäsi punoittavat, käytä niihin silmätippoja kirkastaakseni katseesi.

5. Peitä

Taputtele peitevoidetta varovasto silmiesi ympärille, älä hiero.

6. Viimeistele meikillä

Rajaa silmäsi luonnollisesti ja lisää hieman ripsiväriä. Nyt peilistä katsovat takaisin jo paljon kirkkaamman näköiset silmät!

Lue myös: Haluatko tuuheammat ja pidemmät ripset? Kokeile helppoa meikkivinkkiä

Lähde: Goop

Kilpailut

Uusimmat