Haluatko eroon tatuoinnista? Poistaminen jo yllättävän helppoa!

01.10.2012 20:45 - Karoliina Kotala

Helsinkiläisessä Eiran sairaalassa työskentelevä Malin Ehnqvist selvitti Voicelle, miten helppoa tatuoinnin poistaminen tänä päivänä jo on.

Ehnqvist käyttää tatuoinninpoistossa Nd:YAG Q-switched laseria, mutta naisen mukaan vaihtoehtoja löytyy muitakin. Vaadittavat hoitokerrat vaihtelevat itse tatuoinnin mukaan.

- Saan vastata tuohon kysymykseen joka päivä, ja olisin tosi iloinen jos pystyisin siihen vastaamaan, mutta se ei onnistu vain tatuointia katsomalla. Käyntikertojen määrä riippuu niin monesta asiasta, miten tatuointi on tehty ja milloin se on tehty, sekä myös jokaisen omasta verenkierrosta. Kaksi täysin samanlaista tatuointia voi poistua ihan eri vauhdilla, Ehnqvist kertoo.

Hankalimmat värit poistaa ovat naisen mukaan sininen ja vihreä, mutta mustat ja punaiset värit lähtevät helpoimmin. Tatuoinnin poistoon liittyy kuitenkin vielä paljon harhaluuloja.

- Monella on vieläkin uskomus, että poistosta jää arpea ihoon, ja harva todella uskoo, että poistamisen jälkeen iho voi näyttää samalta kuin ennen tatuoinnin ottoa. Meille on aina ollut erittäin tärkeää, että menemme ihon mukaan ja iho kestää, jolloin iho näyttää hyvältä myös poiston jälkeen.

Poistaminen sopii myös kaikille, vaikkakin matalan kipukynnyksen omaavat potilaat voivat joutua turvautumaan puuduteaineisiin. Poistamiselle tulee kuitenkin helposti hintaa hiukan enemmän kuin itse tatuoinnille.

- Kertahoito maksaa 150 euroa, Ehnqvist kertoo.

Lisätietoa tatuoinnin poistosta saat muun muassa täältä.

Kilpailut

Uusimmat