Milloin viimeksi vaihdoit shampoota? Katso merkit, joista tiedät muutoksen olevan ajankohtainen

14.10.2014 14:32 - Laura Sulkava

Shampooseen voi tottua ja kiintyä. Välillä on hetkiä, kun pitää päästää irti ja antaa mahdollisuus toiselle pesuaineelle.

Toisin kuin myytti kertoo, hiukset eivät tule immuuneiksi shampoolle. Siitä huolimatta on hetkiä, jolloin vanha shampoo ei ole enää sopiva valinta, vaan kannattaa vaihtaa uudenlaiseen.

Kemikaalien vaikuttavat

Shampoo saattaa tuntua siltä, että se ei enää toimi normaalilla tavalla. Syy on normaalisti, että hiusten luonnollinen kemikaalitasapaino on muuttunut shampoosta jääneiden kertymien vuoksi tai hiussuortuvat ovat tukkiutuneet pesuaineen sisältämien ainesosien vuoksi.

Ympäristö merkitsee

Toinen vaihtoehto voi olla se, että ympäristö on muuttunut. Hiukset ja päänahka reagoivat muuttuviin olosuhteisiin eli kuten vuodenaikoihin tai uuteen ruokavalioon. Esimerkiksi talvella, kun on kuivaa hiukset kaipaavat erilaista hoitoa kuin vaikka keväällä.

Kutina on selvä merkki

Jatkuva kutina on yksi tärkeä merkki, että on aika vaihtaa shampoota. Jos sinulla on ollut tapana käyttää tuuheuttavaa, paksummaksi tekevää tai kosteuttavaa ainetta, on ehkä syytä vaihtaa syväpuhdistavaan shampooseen.Ja toiste päin.

Päänahan hyvinvointi on yhtä tärkeä kuin hiusten, koska se on perusta hyvinvoiville hiuksille. Panosta siis tuotteeseen, joka hellii juuri sinun ihoasi.

Katso myös, kuinka kuivashampoota käytetään oikein ja mitä tapahtuu, jos ei käytä shampoota lainkaan.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat