IL: Hyvästi isot tissit - uusi trendi on luonnollisen kokoiset rinnat

09.08.2014 10:15 - Eeva Rajala

Rintaleikkauksissa on nähtävissä suunnanmuutos, kertoo Iltalehti.

Näyttää siltä, että kauneusihanne on hiljalleen muuttumassa niin, että suurten rintojen sijasta ihannoidaankin luonnollisen kokoista varustusta. Tämä on huomattu muun muassa helsinkiläisellä plastiikkakirurgian klinikalla.

- Ennen rinnoissa haettiin selkeästi ylinäkyvyyttä, enemmän kuin pelkkää push upia. Asiakkaat halusivat pyöreitä implantteja. Nyt kysytyimpiä ovat anatomiset implantit, jotka näyttävät luonnollisemman muotoisilta kuin pyöreät, kertoo Karhupuiston plastiikkakirurgian toimitusjohtaja ja erikoissairaanhoitaja Tiina Loikas Iltalehden Ilona-liitteessä.

Loikas huomasi ihanteen muutoksen nelisen vuotta sitten. Kun aiemmin pyöreitä implantteja halusi 60 prosenttia asiakkaista, nyt niitä haluaa enää kolmannes asiakkaista. Osittain kauneusihanteeseen on vaikuttanut vallitseva fitness-trendi eli kehon tulisi olla timmi ja lihaksikas, ei niinkään muhkea.

Samanlaisen luonnollisuustrendin on huomannut myös stylisti Jemina Hanhijärvi. Hänen mukaansa vartaloon haetaan sopusuhtaisuutta ja urheilullisuutta. Pukeutumisessa ei enää haluta korostaa isoja rintoja, päinvastoin.

- Rintojen koko vaikuttaa pukeutumiseen ihan hirveästi. Isojen rintojen kantaja joutuu ostamaan helposti parikin kokoa liian ison paidan, joka roikkuu olkapäiltä ja vyötäröstä, Hanhijärvi tuumaa.

Loikas uskoo, että luonnollisuustrendi rintojen koossa jatkuu pitkään, jos tilalle ei ilmaannu jotain aivan uutta. Seuraava hitti on Loikkaan mukaan todennäköisesti peppuleikkaukset. Peppuimplanttileikkauksia ei Suomessa vielä tehdä kovin paljon, mutta tulevaisuus voi olla erilainen.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat