Kanelia ja kaurahiutaleita - hyödynnä ruokakaappisi sisältö kauneudenhoitoon

05.05.2015 15:45 - Tiina Svensk

Haluatko loihtia itsellesi hiustuotteita tai kasvonaamioita kotikonstein? Keräsimme yhteen parhaimmat vinkit luonnolliseen kauneudenhoitoon.

Terveellisestä ruokavaliosta voi olla sinulle enemmän hyötyä kuin uskotkaan: Iho ja hiukset nimittäin vaativat puhtaita raaka-aineita voidakseen hyvin. Seuraavilla vinkeillä hyödynnät jääkaappisi sisältöä monipuolisesti myös kauneudenhoitoon.

Kasvonaamio kanelista

Sekoita puolitoista teelusikallista hunajaa teelusikalliseen kanelia. Lisää sekoitukseen vielä teelusikallinen muskottipähkinää ja kasvonaamio on valmis! Naamio puhdistaa ihohuokoset ja voit käyttää sitä myös mustapäiden hoitoon

Kookosöljyä hampaille

Purskuttele teelusikallista kookosöljyä vartin ajan aamuisin, ja saat valkeammat hampaat, puhtaamman suun ja raikkaamman hengityksen.

Rauhoita ja puhdista teellä

Kamomillatee rauhoittaa ja rentouttaa ihoa. Jos kaipaat puhdistavan kasvoveden, valitse vihreää teetä. Hauduta itsellesi vahva kupillinen teetä, anna jäähtyä ja kasvovetesi on valmis!

Suolasuihke

Oman suolasuihkeen surffikiharoita varten voit luoda myös kotona. Sekoita kaksi teelusikallista merisuolaa, teelusikallinen kookosöljyä ja kaksi kupillista lämmintä vettä. Anna seoksen jäähtyä, kaada se suihkepulloon ja hiustuotteesi on valmis!

Hunajaa ja avokadoa

Kaikista rauhoittavimman kasvonaamion saat, kun sekoitat teelusikallisen hunajaa avokadoon. Sekoita naamio hyvin, ja anna sen vaikuttaa vartin ajan. Hunaja-avokado -kasvonaamio on hyvä erityisen aurinkoisten rantapäivien jälkeen.

Apua ihottumaan

Soseuta kupillinen kaurahiutaleita hienoksi jauheeksi. Voit säilöä jauheen kylpyä varten: Aina, kun sinulla on ihottumaa voit lisätä jauhetta kaksi teelusikallista kylpyveteen.

Lue myös: Mistä perushyvä ihonhoito koostuu? Suomalaisasiantuntija vastaa

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat