Korkokenkiä ostamassa - 3 asiaa, joita kannattaa välttää

07.07.2014 09:00 - Reija Saarinen

Korkokenkiä ostellessa kannattaa muistaa muutama perusseikka.

Korkokengät tuovat ihanan lisän asuun kuin asuun. Kaupoilla kannattaa kuitenkin pitää muutama perusseikka mielessä, jottei tule ostaneeksi vääränlaisia kenkiä. Alla kolme seikkaa, jotka kannattaa pitää mielessä.

1. Ostat kengät, jotka eivät tunnu sopivilta

Ihmisillä on ikävä tapa ostaa kenkiä, jotka eivät istu jalkaan täydellisesti. Esimerkiksi liian pienet kengät ostetaan, koska saatetaan ajatella, että käytön jälkeen ne venyvät ja ovatkin sopivat jalkaan. Osta siis aina kengät, jotka tuntuvat hyviltä ostohetkellä. On turhaa hankkia kenkiä, jotka eivät tunnu hyviltä, sillä silloin ne usein jäävät kaapin perälle käyttämättöminä.

2. Ostat korkokengät aamulla

Osta korkokengät mieluummin päivän lopulla kuin aamulla. Jalka nimittäin turpoaa päivän aikana, joten iltapäivällä sinun on helpompi löytää parhaiten sopiva koko. Kukaan kun ei halua, että lempikengissä käveleminen on iltapäivisin täyttä tuskaa.

3. Ostat liian korkeakorkoiset kengät

Korkokenkiä ostaessa kannattaa aina kiinnittää huomiota siihen, että korko on itselle sopiva. Liian korkeilla koroilla käveleminen saattaa olla hankalaa, jolloin kenkien käyttämisestä tulee epämukavaa. Tämän lisäksi se näyttää usein hassulta, jos kengillä käveleminen ei ole hallussa. Etene koroissa pikku hiljaa ja totuttele ensin mataliin kenkiin.

Lue myös: 5 kikkaa: Kävele korkokengillä kauniisti.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat