Mitkä värit ovat muodissa juuri nyt? Etsi kesäaleista vaatteita kauden trendiväreissä

18.06.2015 15:15 - Senni Loikala

Suomalainen stylisti avaa kesän trendivärien sävykarttaa. Niihin lukeutuu myös musta, joka yllättäen korostaa rusketusta.

Stylisti Ida Jokikunnaksen mukaan mustia vaatteitaan ei kannata unohtaa kesäksi vaatekaapin perukoille. Jos materiaali on hengittävää ja kevyttä, niin tummanpuhuva tyyli kääntää katseita kesälläkin.

- Ruskealla iholla musta näyttää todella makealta. Se on hassua, kun moni ajattelee, ettei musta korosta rusketusta - mutta kyllä se korostaa. Kun naisella on esimerkiksi musta kesämekko iltajuhlissa, siitä tulee heti viettelijätär-fiilis, Jokikunnas kertoo.

- Myös mustasta ihanasta paitapuserosta saattaa saada kesällä ihan erilaisen lookin irti kuin talvella, kun olet vitivalkoinen. Tänä kesänä musta on trendikäs väri eikä sitä pidä arastella, hän lisää.

Jos tahtoo korostaa rusketustaan, kannattaa stylistin mukaan luottaa mustan lisäksi vaalean heleisiin väreihin.

- Ne ovat vahvat kontrastit, jotka korostavat rusketusta: vaaleat ja valkoiset, hän sanoo.

Kesän trendivärit

Jokikunnaksen mukaan pastellit ovat olleet viime vuosina vahvasti esillä. Ne näkyvät niin hiuksissa kuin sisutuksessakin. Sävyt ovat kuitenkin muuttuneet vaaleammiksi.

- Ne eivät enää ole niin tyttömäiset pastillit, vaan haaleammat sävyt; aivan kuin pastillista olisi pesty yksi kerros pois, stylisti kertoo.

- Lisäksi todella nudet sävyt, helmenharmaat, aivan beessit ja shampanja ovat nyt trendikkäitä, kuten myös kokovalkoinen ja musta, hän jatkaa.

Viime kesän muotiväri oli oranssi. Täksi kesäksi siihen on sekoitettu keltaista. Näin ollen kesäalennuksista kannattaa tehdä myös mandariinin värisiä muotilöytöjä.

- Tänä kesänä keltaisen ja oranssin väliltä oleva mandariini on kova juttu. Se on tämän kesän väri.

Lue myös: Korot jalkaan ilman kipua - helppo keino, jonka avulla voit pitää korkokenkiä koko päivän

Kilpailut

Uusimmat