Nainen, pilaatko sinäkin rintasi tällä yleisellä tavalla?

31.10.2012 11:45 - Karoliina Kotala

Enemmistö naisella tekee tietämättään rinnoilleen enemmän hallaa kuin uskookaan.

Funky Lady -alusvaatemyymälässä työskentelevä Elina Ahola kertoo myymälään tulevan päivittäin naisia, joilla on yllään vääränkokoiset rintaliivit.

- Se on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, ellei sitten kyseessä ole asiakas joka on jo käynyt meillä pitkään ja oppinut oman kokonsa, Ahola toteaa.

Aholan mukaan vääränkokoiset rintaliivit tunnistaa monestakin seikasta.

- Väärän kokoiset liivit eivät istu hyvin ja ne tuntuvat epämukavilta. Naisilla on usein se luulo, että rintaliivien kuuluu tuntua epämukavilta, jos he eivät ole saaneet sitä oikeankokoista liiviä, ja he ovat tottuneet epämukaviin liiveihin. Saatuaan oikeankokoisen liivin ylleen he huomaavat, ettei liivi parhaimmassa tapauksessa tunnu päällä ollenkaan tai on vain hyvä ja ryhdikäs olo.

Mittanauhasta ei kuitenkaan Funky Lady -myymälöissä ole apua sopivien liivien etsinnässä.

- Me emme käytä mittanauhaa ollenkaan, sovittamalla etsimme sopivat liivit, Ahola kertoo.

Vääränkokoisista rintaliiveistä on kuitenkin haittaa enemmän kuin moni uskookaan.

- On selvää, että jos kaarituki joka on metallia, painaa pahasti rintakudosta, ei se voi tehdä rinnalle hyvää. Kaaren siis pitäisi olla tarpeeksi leveä ja kupin tarpeeksi iso, jotta kaari pääsee koko rinnan ohi. Pahimmillaan vääränkokoiset liivit voivat repiä rinnan ihoa arvelle.

Myöskin rinnan ryhti kärsii vääränkokoisista rintaliiveistä.

- Se on tietysti totta, ja varsinkin urheiluliiveissä sen tärkeyttä ei voi koskaan korostaa liikaa. Liivin tulee todella tukea rintaa ja naisella painon muutokset vaikuttavat myös rinnan kokoon, joten oikeankokoinen liivi tulisi muistaa päivittää, Ahola muistuttaa.

Kilpailut

Uusimmat