Oletko allerginen aurinkorasvalle? Kauneusasiantuntija neuvoo, kuinka suojaat ihosi kesällä

07.07.2014 08:00 - Katariina Näreaho

Aurinkovoiteiden käyttö on äärimmäisen suotavaa, etenkin kesällä. Joskus iho saattaa kuitenkin reagoida rasvan kemikaaleihin, jolloin voiteiden käyttö on mahdotonta. Kuinka sitten allergikot voivat suojata ihonsa palamiselta?

Voicen kauneusasiantuntijan, Henna Heikkisen mukaan aurinkovoiteille allergisten on silti hyvä käyttää aurinkorasvaa. Ensin täytyy kuitenkin selvittää, mitkä voiteet sopivat omalle iholle parhaiten.

- Fysikaaliset suojat sopivat yleensä allergikoille ja herkälle iholle, Heikkinen kertoo.

Näissä aurinkovoiteissa ei ole ihoon imeytyviä kemikaaleja, vaan suoja muodostuu ihon pinnalle. Rasvat eivät myöskään ole nykyään niin paksuja, eivätkä ne jätä iholle valkoista kalvoa, joten ne sopivat hyvin jokapäiväiseen käyttöön.

Asiantuntijalta apua

Jos saat allergisen reaktion aurinkovoiteesta, käy tapaamassa ihotautilääkäriä. Asiantuntijan avulla löydät itsellesi sopivimman tuotteen, jonka avulla saat suojattua ihosi palamiselta.

-  Suosittelen käymään ihotautilääkärin luona selvittämässä, mihin ainesosaan on allerginen, jotta löytää itselleen sopivan voiteen.

- On suurempi haitta jättää käyttämättä rasvaa allergisen reaktion pelossa.

Muista! Aurinkovoiteen lisäksi on hyvä suojata iho vaatteilla. Lisäksi on syytä välttää suoraa auringonvaloa keskipäivän aikaan. Pysyttele sen sijaan varjossa, jotta iho ei palaisi niin herkästi.

Lue myös, kuinka löydät omalle ihotyypillesi sopivimman aurinkovoiteen.

Kilpailut

Uusimmat