Tee kevätsiivous käsilaukullesi: 6 asiaa, jotka kannattaa poistaa veskasta

29.03.2015 18:15 - Linda Arponen

Painaako käsilaukkusi järkyttävän paljon? Siinä tapauksessa on korkea aika käydä läpi sen sisältö.

Naisten käsilaukuilla on paha tapa niellä sisäänsä paljon turhaa ja ylimääräistä tavaraa. Lopputuloksena laukusta voi tulla liian painava ja niin täysi, etteivät sinne enää mahdu ne tavarat, joita oikeasti tarvitsisi.

Kevään koittaessa on hyvä aika tyhjentää käsilaukku ja käydä läpi sen sisältö. Tehtävä ei vie paljon aikaa ja väsyneet hartiasikin kiittävät.

Seuraavana on listattu muutama asia, jotka käsilaukusta voi luultavasti ottaa pois tilaa viemästä.

Kaikki ruoantähteet

Pienten eväiden ja naposteltavien pitäminen käsilaukussa voi olla viisasta, mikäli koet tarvitsevasi välipalaa pitkän päivän aikana. Käsilaukusta ei kuitenkaan pitäisi tehdä vanhojen käärepapereiden, puoliksi syötyjen myslipatukoiden ja murusten hautausmaata. Poista siis turhat roskat ja ruoantähteet laukustasi välittömästi. Jos murusia on paljon, kannattaa laukku luultavasti käydä läpi imurin kanssa.

Vanhat kuitit

Joskus myös kuitteja saattaa jäädä asumaan käsilaukkuun. Poista ne kuitenkin laukustasi ja mieti, tarvitsetko niitä enää. Jos kuitti on turha, heitä se pois. Jos harkitset ostamasi tuotteen palauttamista tai kuitti on jollain muulla tavalla tärkeä, säilö se kotiisi, älä laukkuusi.

Ylimääräiset huulirasvat

Saatat olla laittanut muutaman huulirasvapuikon käsilaukkuusi, varmuuden vuoksi. Et kuitenkaan luultavasti tarvitse kuin yhden huulirasvan, joten poista ylimääräiset laukustasi. Jos vaihtelet usein laukkua, laita muut huulirasvasi muihin laukkuihin, niin ne ovat aina valmiina odottamassa.

Varakynät

Huulirasvojen lisäksi käsilaukkuun voi alkaa kertyä esimerkiksi ylimääräisiä kyniä. Kynän pitäminen käsilaukussa on hyvä idea, mutta se ei tarkoita, että sinun pitäisi pitää kokonaista kynävarastoa aina mukanasi. Poista siis turhat ja erityisesti kuivuneet kynät laukustasi ja tyydy vain yhteen hyvään kynään.

Kanta-asiakaskortit kauppoihin, joissa et koskaan käy

Kanta-asiakaskorttien hankinta on helppoa, sillä kaupat niitä usein tarjoavat, eivätkä ne yleensä maksa mitään. Jos kortteja alkaa olla kuitenkin niin paljon, ettei lompakkosi tahdo enää mennä kiinni, kannattaa niitä mahdollisesti karsia. Onko jotain kortteja, joita et koskaan käytä? Voisiko joitain kortteja saada sähköisinä versioina? Jos mikään kortti ei tunnu turhalta, mutta tarvitset lisää tilaa, yritä suunnitella ostoksesi etukäteen niin, että otat kortin mukaan vain silloin, kun tiedät olevasi suuntaamassa kyseiseen kauppaan.

Rypistyneet listat

Käsilaukusta voi löytyä myös vanhoja tehtävä- ja ostoslistoja. Heitä ne pois ja mieti, kannattaisiko sinun siirtyä kokonaan käyttämään kännykkääsi tällaisten listojen kirjoittamiseksi.

Lue myös: Nielikö käsilaukkusi taas avaimesi? Helpoilla vinkeillä tavarat järjestykseen

Lähde: All You

Kilpailut

Uusimmat