Tehostaa hiusten väriä ja auttaa silmäpusseihin - 5 yllättävää tapaa, joilla kahvi kaunistaa

04.03.2015 16:45 - Eeva Rajala

Kahvin tiedetään piristävän, mutta sumppia voi käyttää myös kauneudenhoidossa.

Prevention-lehti kertoo viisi erikoistakin tapaa, joilla kahvi kaunistaa. Älä tyydy vain hörppimään kahvia, vaan ota myö esimerkiksi käytetyt purut osaksi kauneusrutiinejasi.

Kirkastaa kasvoja

Kahvia voi käyttää myös kuorinta-aineena, kertoo ihotautilääkäri Julia Hunter. Kahvikuorinnan kerrotaan kirkastavan kasvojen ihoa, ehkäisevän ihohuokosten tukkeumia ja silottavan ryppyjä. Kahvi auttaa myös vahvistamaan ihon suojamekanismia.

Kahvikuorinnan saat aikaan, kun sekoitat kahvipuruja, lämmintä puhdistettua vettä ja karvassuolaa. Kahvinpurut painuvat kulhon pohjaan. Pese kasvosi kulhon vedellä, ja ota sitten käsiisi pohjalle painuneet kahvinpurut ja kuori iho hellästi. Pese kasvot lopuksi kulhon vedellä.

Parantaa hiusten väriä

Vaaleahiuksisia neuvotaan pesemään kamomillateellä tai samppanjalla. Tummahiuksisten kannattaa puolestaan käyttää hiustenpesussa espressoa. Kahvipuruista ja vedestä kannattaa tehdä tahna, joka laitetaan hiuksiin shampoopesun jälleen. Kahvi antaa hiusten väriin syvyyttä, kertoo hiusstylisti Doug Macintosh. Kahvi myös silottaa hiuksen pintaa antaen samalla kiiltoa.

Ehkäisee ihosyöpää

Vuonna 2011 tehdyn tutkimuksen mukaan kahvi voi suojata ihoa auringon kuumuudelta ja UV-säteilyltä. Tutkimuksessa selvisi, että iholle levitetty kofeiini suojasi joitain ihosyövän asteita vastaan.

Saa silmistä eloisammat

Silmäpusseja tai tummia silmänalusia vastaan taistelevissa voiteissa on yleensä kofeiinia. Iholle laitettuna kahvi kuivattaa ihoa ja supistaa verisuonia. Kahvista voi siis saada väliaikaisen avun väsyneen näköisille silmille. Vaikutukset näkyvät 30 - 60 minuutissa.

Hellii koko vartaloa

Joissakin kauneushoitoloissa kahvia voidaan sekoittaa Kuolleenmeren suolaan ja eteerisiin öljyihin, ja näin saadaan aikaan koko vartaloa hellivä kuorinta. Kuorintaa käytetään erityisesti selluliittiin ja karhealle iholle.

Lue myös: Erikoinen tapa laihduttaa leviää nopeasti - voin lisääminen kahviin polttaa kaloreita

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat