Kuusi keinoa, joilla pääset eroon kuivasta ihosta

13.08.2013 15:45 - Reija Saarinen

Syksyn ja talven lähestyessä myös iho alkaa kuivua. Onneksi ihostaan voi saada pehmeämmän oikealla hoidolla. 

Alla kuusi kikkaa, joiden avulla jokainen voi saada hiukan helpotusta kuivaan ihoon. 

1. Käytä kookosöljyä

Kookosöljy on yksi parhaista kuivan ihon kosteuttajista. Kookosöljy imeytyy ihoon todella hitaasti, joten sen kosteutusteho on ilmiömäinen. Jos kärsit kuivan ihon lisäksi ihottumasta tai esimerkiksi psoriaksesta kannattaa kookosöljy todellakin ottaa käyttöön, sillä sen on todettu auttavan myös erilaisiin ihosairauksiin. 

2. Vältä kuumia suihkuja

Pitkä ja kuumat suihkut kuivattavat ihoa. Kenenkään ei tietenkään tarvitse ottaa kylmiä suihkuja, vaan riittää, että käännät vesihanaa kuumasta lämpöiseen. 

3. Kuori

Monet, jotka kärsivät kuivasta ihosta luulevat, että ihon kuorimisesta on haittaa. Tosi asia kuitenkin on, että kuollut iho tulee saada pois, jotta tuore ja puhdas iho voi loistaa. Kannattaa suosia kuorinta-aineita, jotka ovat helliä kuivalle iholle. Liiallinen kuorinta ei kuitenkaan kannata, mutta vähintään yksi kerta viikossa on syytä ottaa tavaksi. 

4. Nauti pellavansiemenöljyä

Nauti yksi teelusikallinen pellavansiemenöljyä joka päivä. Se on täynnä omega-3 rasvahappoja, joka auttaa pitämään ihon kosteana. 

5. Kosteuta

Pidä huoli ettet unohda ihon päivittäistä kosteutusta. Vaikka kosteutus vie aikaa, kannattaa siihen panostaa. Jos ihon rasvaaminen tuntuu aikaa vievältä ja turhalta, kannattaa kokeilla suihkutettavia lotioneita, jotka kuivuvat nopeasti ja ne on helppo levittää. 

6. Juo paljon vettä

Jos nautit enemmän kahvia kuin vettä, näkyy se nopeasti ihossasi. Kofeiini on diureetti, joka tarkoittaa siis sitä, että se poistaa kehosta nestettä. Vettä tulisikin nauttia vähintään kahdeksan kuppia joka päivä. Näin iho pysyy kosteutettuna.

Lähde: Beatyhigh

Kilpailut

Uusimmat