10 faktaa - tiesitkö tämän Bruce Springsteenistä?

31.07.2012 10:15 - Eeva Rajala

Bruce Springsteen esiintyy tänään yhtyeineen Helsingin Olympiastadionilla. Springsteenin levytysura käynnistyi vuonna 1973 ja miehestä löytyy jos jonkinlaisia mielenkiintoisia faktoja. 

Tässä kymmenen tiedonjyvästä Springsteenistä, joita et välttämättä vielä tiennyt:

1) Ensimmäinen kappale, jonka nuori Springsteen oppi soittamaan kitaralla, oli The Beatlesin versio kappaleesta Twist And Shout. Ei ihme, että Pomo oli innoissaan, kun pääsi esiintymään Paul McCartneyn kanssa Lontoossa tässä kuussa.

2) Ensimmäisen kitaran Springsteen sai äidiltään 9-vuotiaana.

3) Bruce Springsteenin yhtyeen nimi on The E Street Band. E Street on todella olemassa. Se sijaitsee New Jerseyn rantakaupungissa Belmarissa. Tarina kertoo, että yhtyeen alkuperäisen kosketinsoittajan David Sanciousin äiti asui kadulla ja antoi yhtyeen treenata kotonaan.

4) Springsteenin ensimmäinen areenakonsertti oli Philadelphiassa vuonna 1973. Tuolloin hän toimi lämmittelyartistina Chicago-yhtyeelle.

5) Springsteen pohti nuorempana myös baseball-pelaajan ammattia, mutta päätyi lopulta ajatukseen, että muusikkona on hauskempaa.

6) Bruce ei ollut mallioppilas. Kolmannella luokalla eräs nunnista nakkasi hänet pöydän alle roskikseen ja sanoi, että poika kuuluu sinne.

7) Sekä Brucen entinen vaimo Julianne Phillips että nykyinen vaimo Patti Scialfa esiintyvät kummatkin Springsteenin Glory Days -musiikkivideolla.

8) Springsteen pääsi Rock And Roll Hall Of Fameen vuonna 1999. U2:n Bono sanoi juhlapuheessa Springsteenille: "Sinulla ei voi olla enempää uskottavuutta - paitsi jos olisit kuollut."

9) Springsteen osti Born To Run -levyn ensimmäisellä palkalla vuoden 1950 Corvetten. Kyseessä oli myös hänen ensimmäinen autonsa, joka tällä hetkellä komeilee Rock And Roll Hall Of Famessa.

10) Maailmassa on tällä hetkellä noin 60 erilaista tribuuttibändiä, jotka soittavat Springsteenin musiikkia. Yhtyeitä ovat muun muassa Tramps Like Us, The Rising ja The B Street Band.

Lähteet: Mentalfloss, Whosdatedwho, NME

Kilpailut

Uusimmat