Kuva: AOP

Mitä ihmettä? Ruotsalaiset metallitähdet tekivät pieruistaan musiikkia!

12.10.2016 13:15 - Mika Parikka

Ennen läpimurtoa Opethin ja Katatonian nokkamiehillä ei ollut yhtään rahaa, mutta aivan liian paljon aikaa.

Kun on liikaa aikaa, voi syntyä suurta taidetta ja oivalluksia. Toisaalta juuri silloin saattaa syntyä uskomatonta huttua, joka ei koskaan johda mihinkään. Näin on käynyt kahden suuren ruotsalaisen metallisuuruuden, Opethin ja Katatonian, nokkamiehille ennen kuin bändeistä tuli maailmaa kiertäviä suuruuksia.

Opethin keulahahmo ja voimamies Mikael Åkerfeldt paljasti, että hänellä ja Katatonian nokkamies Jonas Renksellä oli aikoinaan montakin eri projektia.

"Emme tehneet muuta kuin poltimme tupakkaa, joimme kahvia ja äänitimme näitä helvetin tyhmiä sivuprojektejamme. Meillä oli kanriyhtye, rap-yhtye ja jopa yhtye, jonka musiikki oli vain pieruja. Sen nimi oli Heinz, joka tuli Heinz-pavuista", Åkerfeldt valottaa värikästä historiaa.

Hän kertoo kokeellisten projektien sijoittuneen aikaan, kun Opeth ja Katatonia eivät vielä olleet mitään, eivätkä ne oikein edenneetkään mihinkään. 

"En ole puhunut tästä paljoa aiemmin. Olimme köyhiä, meillä ei ollut rahaa, meillä oli helvetisti aikaa eikä bändimme olleet menossa mihinkään suuntaan", mies muistelee. 

Historia on näyttänyt sen, että miehet eivät tänä päivänä tee ruotsalaista rap-musiikkia eikä pieruja. Opeth ja Katatonia ovat erittäin suosittuja ympäri maailman. 

Lähde: TeamRock.com

Lue myös: Vitamiinipillerit olivat koitua Ozzy Osbournen kohtaloksi

Kilpailut

Uusimmat