Kuva: Marek Sabogal

Neon 2 aktivoitui suuren juhlavuoden kynnyksellä - uusi musiikkivideo ensinäytössä Voice.fi:llä

12.11.2021 08:00 - Iiro Myllymäki

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta duon debyyttialbumin julkaisusta. Nyt Neon 2 on julkaissut uuden kappaleen Pieninä palasina.

Popduo Neon 2 on julkaissut uuden singlen Pieninä palasina. Kappaleen musiikkivideo on nyt ensinäytössä Voice.fi:llä. Uudella kappaleella Neon 2 käynnistelee juhlavuottaan. Ensi vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta legendaarisen Polku-debyyttialbumin julkaisusta. Jussi Rainion ja Rami Alangon muodostama yhtye ponnahti suomalaisten tietoisuuteen vuoden 1992 Syksyn sävel -kilpailusta, missä kaksikko sijoittui toiseksi Tässä talossa -kappaleella.

- Olemme Jussin kanssa kirjoitelleet biisejä aina, myös silloin kun emme ole aktiivisesti esiintyneet tai julkaisseet uusia lauluja. Nyt tämän vuoden aikana alkoi tuntua siltä, että on aika taas aktivoitua tosissaan, Rami Alanko sanoo.

- Siihen on varmasti vaikuttanut korona, tänä aikana on oppinut katsomaan asioita vähän eri näkökulmasta kuin aiemmin. Toisaalta myös tulossa oleva juhlavuosi antaa aihetta uusiin julkaisuihin, kertoo puolestaan solisti Jussi Rainio.

Kaksikko kertoo, että Pieninä palasina -kappale sai alkunsa onneen ja arjen kiireeseen liittyvistä pohdinnoista. Kappaleeseen kuvattiin musiikkivideo legendaarisella Finnvox-studiolla. Video kuvattiin biisin levytyssessioista.

- Pieninä palasina soitettiin koko bändin voimin Finnvox-studioilla lokakuussa 2021. Se oli nostalginen päivä, edellisestä kerrasta olikin jo aikaa yli 20 vuotta! Voidaan siis sanoa, että se oli paluu juurille. Ja minkälainen sessio se olikaan! Lämminhenkinen, vähän niin kuin perhe olisi kokoontunut juhlistamaan tärkeää tapahtumaa, bändi kertoo.

Voit katsoa musiikkivideon alta.

Edellisen julkaisunsa Neon 2 teki viime kesänä, kun heiltä ja DJ Oku Luukkaiselta julkaistiin yhteiskappale Elämäni laulut. Yhtye teki paluun keikkalavoille vuonna 2017 lähes 20 vuoden tauon jälkeen.

Lue myös: Neon 2 julkaisi riipaisevan rakkauslaulun - kuuntele Ikuisesti aina

Kilpailut

Uusimmat