X Factorista kallis floppi

07.04.2010 07:43 - Eeva Rajala

MTV3:n ohjelmajohtaja myöntää, että X Factorin katsojaluvut ovat olleet pettymys. Pääsiäiset vapaatkaan eivät liimanneet ihmisiä ruutujen ääreen.

Sunnuntaina nähty toinen suora lähetys keräsi vain 490 000 katsojaa. Ensimmäistä suoraa lähetystä katsoi vielä yli puoli miljoonaa katsojaa. Maikkarin ohjelmajohtaja Jorma Sairanen sanoo Ilta-Sanomissa, että katsojamäärät saisivat olla jopa 30 prosenttia suuremmat.

Lehden tietojen mukaan X Factorista tulee kallis floppi. Kaikkein arvokkaimpia televisiossa ovat kotimaisen draaman tuotannot. Sen jälkeen toiseksi kalleimpia ovat suuret ja paljon työvoimaa vaativat lavaviihdetuotannot, kuten X Factor.

Sairanen pysyy vaiti X Factor -formaatin hinnasta, mutta on sanomattakin jo selvää, että tulos jää ainakin paljon Idolsin jälkeen. Sairasen mukaan neljä kautta pyörinyt Idols saattoi nousta niin suureksi, etteivät katsojat helpolla innostu vastaavasta ohjelmasta.

Idolsia aikoinaan tuomaroinut Jone Nikula uskoo, että ihmiset vierastavat X Factoria. Nikulan mukaan suurin ero näiden kahden ohjelman välillä on, että X Factorissa valotetaan koko prosessia, miten tullaan tähdeksi. Idolsissa kansa vain seurasi miten laulajat onnistuvat.

Kilpailut

Uusimmat