Velmuileva Teräsbetoni vakavoituu

27.10.2010 21:45 -

Marraskuun 24. päivänä ilmestyvä Teräsbetonin nelosalbumi Maailma tarvitsee sankareita sisältää aiempaa vakavampaa asiaa.

Kuten aiemmin tänään kerroimme, bändin laulumies Jarkko Ahola lainasi ääntään myös perjantaina ilmestyvälle Oulu Big Band All Starsin albumille. Heviversioiden jazzahtavaksi big band -musiikiksi muuttamisen ohella Ahola on kuitenkin työskennellyt myös Teräsbetonin tulevan materiaalin parissa.

Kaikkia yllätyksiä Lontoosta tavoitettu Ahola ei halunnut paljastaa. Kitaristi Jeff Beckin keikalle menossa ollut mies kertoi, että yksi suuri muutos Maailma tarvitsee sankareita -levyllä kuitenkin on.

- Ollaan tällä kertaa tehty vähän vakavampia biisejä vakavammista aiheista. Onhan meillä aina pilke silmäkulmassa, ja niin tälläkin levyllä muutamalla biisillä, mutta muuten ollaan hiukan vakavoiduttu. Ollaanhan me kuitenkin tehty tätä seitsemän vuotta, ja kasvettu siinä samalla ainakin hiukan aikuisemmiksi, Ahola kertoo.

Paitsi vakavampi levy, Maailma tarvitsee sankareita on myös Teräsbetonin ensimmäinen levy, jonka julkaisija on metalliin profiloitunut Sakara Records. Ennen Stam1nan ja Mokoman jäsenten operoimaa firmaa Teräsbetoni levytti isolle Warner Musicille. Aholalla ei ole entisestä tallista pahaa sanottavaa.

- Kyllä Warner hoiti asiat aina hyvin. Toisaalta pienessä firmassa on mahtavaa se, että koko henkilökunta tekee työtä sun levyn eteen, kun samaan aikaan ei tule muita julkaisuja, Ahola analysoi.

Kuuntele alta Teräsbetonin levyn nimibiisi Maailma tarvitsee sankareita, joka on siis albumin ensimmäinen single.

Kilpailut

Uusimmat