Jenkkisuosikin uusi levy kaupoissa tänään - kaikki alkoi T-paidasta

24.11.2010 12:06 -

Tänään kauppoihin ilmestyvä My Chemical Romancen uutuuslevy Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys lähti kitaristi Frank Ieron näkökulmasta liikkeelle T-paidasta.

Kuten aiemmin kerroimme, levy perustuu laulaja Gerard Wayn käsikirjoittamaan samannimiseen sarjakuvaan, jossa neljä Killjoysia taistelee pahaa Better Living Industries -yritystä vastaan vuoden 2019 Kaliforniassa.

Tarinan konsepti oli pyörinyt Wayn päässä jo pitkään ennen sarjakuvan tai levyn konkretisoitumista. Kitaristi Iero kertoo Voicelle, että hänen ensikosketuksensa Killjoysien maailmaan tapahtui kaksi vuotta sitten.

- Gerard antoi minulle T-paidan, jossa oli Killjoysien hämähäkkilogo, joka löytyy myös levyn kannesta. Siitä lähtien olen tutustunut hahmojen maailmaan, Iero kertoo.

Danger Days etenee kuvitteellisen radio-ohjelman kautta, jota juontaa maaninen DJ Dr. Death-Defying. Neljä Killjoys-hahmoa ovat saaneet nimensä aseidensa mukaan, jotka ovat Party Poison, Jet-Star, Fun Ghoul ja The Kobra Kid.

Ieron hahmoksi mielletty Fun Ghoul on ainoa, jonka mukaan ei ole nimetty ainoatakaan biisiä. Iero ei ole kuitenkaan moisesta harmissaan.

- Bändin jäsenet ja Killjoysit ovat eri asioita, eli hahmoja ei pidä sekoittaa meihin. Gerard kyllä kertoi minulle pahoitellen, että Fun Ghoulille ei ole biisiä, mutta minusta olisi vain outoa jos meillä olisi sen niminen biisi.

My Chemical Romance nousi maailmanmaineeseen vuonna 2007 ilmestyneen The Black Parade -albumin myötä. Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys on kaupoissa tänään.

Frankin ja Gerardin haastattelu nähdään kokonaisuudessaan Voice TV:n POP-ohjelmassa viikolla 48.

Kilpailut

Uusimmat