Riidan päätös: Hevisaurus vaihtaa nimeä ja levy-yhtiötä!

22.02.2011 18:40 - Mikko Räsänen

Hevisaurus-yhtyeen ja Sony Musicin pitkään jatkuneisiin riitoihin ei löytynyt sopua. Bändi vaihtoi nimeä ja etsii uutta levy-yhtiötä.

Voice tavoitti Hevisaurus-yhtyeen perustajan Mirka Rantasen, joka vahvisti neuvottelujen päättyneen umpikujaan.

- Sovintoneuvottelut eivät johtaneet mihinkään. Tein monta erilaista sovintoesitystä, mutta Sony ei hyväksynyt mitään, vaan ilmoitti, että neuvottelut ovat päättyneet heidän osaltaan, dinosaurusyhtyeessä rumpuja soittava Rantanen kertoo.

- Kun vielä Sony teki kaikenlaista kiusaa eli takavarikoi esiintymisasumme sekä sulki nettisivumme ja Facebook-sivumme, en nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin vaihtaa yhtyeen nimeä.

Jatkossa Hevisaurus tullaan tuntemaan nimellä Sauruxet. Lavoille paluuta hidastaa se, että bändin täytyy saada uudet esiintymisasut levy-yhtiön hallussa olevien Hevisaurus-asujen tilalle.

- Puvut lähtevät tekoon näinä päivinä. Nyt näyttää siltä, että pääsemme jo huhtikuussa takaisin keikkalavoille, Rantanen kertoo.

Tulevaisuudessa siintää myös uuden musiikin tekeminen. Sitä varten Sauruxet tarvitsevat uuden levy-yhtiön.

- Nyt annetaan savun hälvetä. Mutta kunhan pääsemme keikkailemaan, alamme myös katsomaan uutta levy-yhtiötä. Fanipohjaa tuntuu ainakin riittävän. Toivotaan, että fanit myös seuraavat tätä aitoa ja alkuperäistä dinosaurusyhtyettä eivätkä mitään Sonyn mahdollisesti luomaa kopiota, Rantanen sanoo.

Sauruxet-yhtyeessä tulevat soittamaan laulajaa lukuunottamatta kaikki vanhat Hevisaurus-yhtyeen muusikot.

- Uudeksi laulajaksikin on jo löydetty nuori hiomaton timantti, Rantanen paljastaa.

Rantanen kertoo, että pitkään jatkunut riita on vaikuttanut yhtyeen ja sen lähipiirin taloudelliseen tilanteeseen.

- Kun edellinen keikka oli joulukuun puolivälissä ja seuraava vasta huhtikuussa, niin tässä mukana olevien yhdeksän ihmisen taloudet ovat olleet enemmän tai vähemmän tiukilla. Joillakin onneksi on muitakin töitä, mutta esimerkiksi minulle tämä on ollut päätyö.

- Kyllä tässä on saanut vyötä kiristää ja myydä tavaraa kirpputorilla, että on saanut edes jostain vähän rahaa.

- Ja onhan tämä aiheuttanut stressiäkin, kun asia on heti aamulla herätessä mielessä ja pyörii ajatuksissa vielä illalla nukkumaankäydessä.

Vaikka sovintoneuvottelut päättyivät umpikujaan, myöntää Rantanen olevansa helpottunut siitä, että nyt ainakin epätietoisuus on poissa.

- Kyllähän tässä tavallaan joutuu aloittamaan ihan alusta, mutta ainakin nyt tiedän, mitä olemme tekemässä ja minne menossa. Sota jatkuu taustalla, sitä käydään ehkä aikanaan jossain oikeusasteella.

Kilpailut

Uusimmat