Alkaako Hevisaurus-riidoissa uusi vaihe?

07.03.2011 19:00 - Mikko Räsänen

Hevisaurus-yhtye ajautui riitoihin sillä seurauksella, että nyt Suomessa on kaksi dinosaurusyhtyetä. Seuraava riita saattaa koskea bändien soittajien nimiä.

Tammikuussa Hevisaurus-yhtye ajautui kriisiin, kun bändin perustanut Mirka Rantanen, Helsinki Pump Production ja Sony Music -levy-yhtiö riitelivät siitä, kenellä on oikeudet yhtyeen nimeen ja dinosauruspukuihin.

Riita johti siihen, että Sonylle jäivät oikeudet Hevisaurus-nimeen. Neljä viidestä alkuperäisen Hevisaurus-yhtyeen muusikosta perusti uuden Sauruxet-yhtyeen. Hevisaurus-yhtyeen laulaja Herra Hevisaurus jäi kuitenkin Sonyn omistamaan Hevisaurus-yhtyeeseen.

Nimiriidan käsittely ei ole vielä kesken, vaan sitä saatetaan selvitellä tulevaisuudessa käräjäoikeudessa. Riita saattaa myös jatkossa laajentua kiistelyyn yksittäisten soittajien taiteilijanimistä.

Alkuperäisessä Hevisaurus-yhtyeessä soittivat seuraavat hahmot: Herra Hevisaurus (laulu), Milli Pilli (koskettimet), Riffi Raffi (kitara), Muffi Puffi (basso) ja Komppi Momppi (rummut).

Sauruxet-yhtyeen kotisivuilta käy ilmi, että bändiin siirtyneet neljä Hevisaurus-jäsentä jatkavat vanhojen nimiensä käyttöä. Uusi laulaja käyttää nimeä Herra Saurus. Ei ole tietoa, miten Sony ja Herra Hevisaurus suhtautuvat siihen, että Sauruxet-laulajan nimi on lähes sama kuin Hevisaurus-laulajan.

Hevisaurus-yhtyeen kotisivuilta taas käy ilmi, että neljän Sauruxet-yhtyeeseen lähteneeseen tilalla palkatut muusikot käyttävät pois lähteneiden nimiä. Näyttää siis siltä, että jatkossa kahdessa eri yhtyeessä soittaa muusikot nimeltä Milli Pilli, Riffi Raffi, Muffi Puffi ja Komppi Momppi.

Sauruxet-yhtyeen on määrä aloittaa keikkailu huhtikuussa. Hevisaurus taas esiintyy toukokuussa musikaalissa Linnanmäen Peacockissa. Siihen mennessä selvinnee, voivatko kahden eri yhtyeen muusikot todella esiintyä samoilla taiteilijanimillä, vai onko edessä uusi riita.

Kilpailut

Uusimmat