Pidätetylle punk-yhtyeelle tukea suurilta nimiltä

25.07.2012 15:15 -

Franz Ferdinand sekä Red Hot Chili Peppers seisovat vankilassa olevan Pussy Riotin rinnalla. Venäläinen naiskokoonpano on ollut vankilassa maaliskuusta lähtien kritisoituaan Venäjän presidenttiä heidän järjestämässään konsertissa. 

Pussy Riotin jäsenet Nadezhda Tolokonnikova, Maria Alekhina sekä Yekaterina Samutsevich ovat olleet pidätettynä useita kuukausia odottamassa oikeudenkäyntiään. Toisaalta, toistaiseksi ei tiedetä järjestetäänkö heille edes oikeudenkäyntiä. Heinäkuun 20. päivä tuomioistuin päätti, että kokoonpanon on oltava vankilassa ensi vuoden tammikuuhun saakka.

Naiset protestoivat Vladimir Putinia heidän katedraalissa järjestämässään konsertissa ja vastustivat kirkon antamaan tukea Venäjän presidentille.

Nyt muun muassa Franz Ferdinand sekä Red Hot Chili Peppers ovat ilmaisseet tukevansa yhtyeelle. Franz Ferdinand omisti This Fire -kappaleen yhtyeelle ja Moskovan keikallaan Red Hot Chili Peppersin solistilla Anthony Kiedisillä oli Pussy Riotin t-paita päällään. Lisäksi yhtye lähetti kokoonpanolle kirjeen, jossa he kertoivat rakastavansa yhtyettä ja auttavansa heitä.

Pussy Riotin jäsenet voivat mahdollisesti saada seitsemän vuotta huliganismista.

Lue aiheesta lisää tästä!

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat