Aki Sirkesalon muistokonsertti herkisti monituhatpäisen yleisön

26.07.2012 10:15 - Eeva Rajala

Tuhannet ihmiset muistelivat eilen Akaan Toijalassa muusikko Aki Sirkesaloa ja hänen musiikkiaan, kertovat iltapäivälehdet.

Tsunamissa vuonna 2004 perheineen menehtynyt Sirkesalo olisi täyttänyt eilen 50 vuotta. Aloite Sirkesalon 50-vuotisjuhlasta tuli hänen vanhemmiltaan. Konsertissa esiintyivät muun muassa Toijalan mieskuoro, Sami Saari sekä Maarit ja Sami Hurmerinta.

Sirkesalon isän Touko Sirkesalon mukaan tapahtumasta tuli suurempi kuin oli tarkoitus, mutta hänen mielestään on hyvä, että kuullaan useampia lauluja. Oman lapsen menetys ei myöskään koskaan unohdu.

- Aina se tulee mieleen, kun näkee samanikäisiä lapsia, kuin Akin lapset olisivat nyt. Sama Akin kanssa...Vuodet eivät merkitse mitään. Se on ylipääsemätön paikka, Akin vanhemmat sanovat Ilta-Sanomille.

Konsertissa oli esiintymässä muun muassa Aki Sirkesalon läheinen ystävä Sami Saari. Saari on tehnyt paljon surutyötä ystävänsä kuoleman jälkeen.

- Me läheisemmät ihmiset olemme käsitelleet asiaa paljon. Myös yleisön joukossa on varmasti ihmisiä, joita Akin traaginen kohtalo koskettaa...Aki oli kohtelias ja mukava herrasmies, Saari kertoo Iltalehdelle.

Lähteet: Iltalehti, Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat