Biisivinkki: Suomalaisartistin kappale, jolla olisi potentiaalia menestyä maailmalla

15.08.2012 12:15 - Karoliina Kotala

Kotimaastamme löytyy runsaasti lahjakkaita artisteja, mutta vain todella harvoin laulajat saavat huomiota Suomen rajojen ulkopuolella. Voicen toimittajat valitsivat omat suosikkinsa suomalaisartistien kappaleista, joissa olisi potentiaalia lyödä läpi maailmalla.

Karoliina valinta:
Redrama: Kickstart
- Suomalaisräppärin yllätysveto on toimiva menobiisi, joka toimii hyvin tanssilattialla, mutta pitää poikkeuksellisesti sisällään myös lyriikat joissa on sanomaa. Superlahjakkaan Redraman toivoisi saavan ansaitsemaansa huomiota Suomen rajojen ulkopuolellakin, erityisesti tämän hyvin tuotetun, kansainvälistä tasoa olevan kappaleen myötä.

Okun valinta:
Mighty 44: Push It
- Bomfunk Mc's teki sen mutta miksi Mighty 44 ei onnistunut vastaavanlaisesti? En osaa sanoa. Kokoonpanon keulamiehenä toimi mr.B ja tuottajana maineikas Jaakko Salovaara. Salovaara on nimenomaan mies joka on tuottanut sellaisia nimiä, kuten Bomfunk MC's ja Darude. Soundi on näin vuonna 2012 vanhentunut mutta 2000-luvun alkupuolella, vielä kun ysäri oli tuoreessa muistissa tämä olisi voinut breikata..


Mikon valinta:
Free Spirit: Heroes Don't Cry
- Musiikkibisnes on siitä raadollinen, että aina edes se, että tekee hyvää musiikkia, ei riitä läpimurtoon. Seinäjoelta lähtöisin olevan Free Spiritin debyyttialbumi Pale Sister of Light oli kotimaiseksi hard rock -levyksi todella väkevä. Silti vuonna 2009 julkaistu debyyttialbumi jäi harvojen herkuksi. Suuri yleisö ei saanut mahdollisuutta edes löytää yhtyettä, sillä levyn mainostus ja bändin medianäkyvyys jäivät niin pieniksi. Tehdään kädenojennus Free Spiritille nyt kolme vuotta myöhässä. Toivottavasti mahdollisimman moni hard rockin ystävä kuuntelee bändin oheisen työnäytteen ja tutustuu myös koko albumiin. Se nimittäin ei petä.

Mariannen valinta:
Ronya: Hyperventilating
- Ronya ei häviä juuri kenellekään ulkomaiselle artistille. Nainen on nuori, nätti ja lahjakas, ja voisin hyvin kuvitella biisinkin toimivan ulkomaita myöten. Vielä kun englannin ääntäminen hipoo täydellisyyttä, voi Ronyan helposti viedä valloittamaan Iso-Britanniaa ja Yhdysvaltoja. Kappale ei iskenyt ensimmäisellä kerralla, ehkä kolmannella kuuntelukerralla sain siitä kiinni. Se ei tosin ole este menestykselle - ainoastaan hidaste.

Kilpailut

Uusimmat