Voice esittelee viikon kiinnostavimmat musiikkivideouutuudet - Katso

06.09.2012 13:45 - Mikko Räsänen

Voicen uutispäällikkö Mikko Räsänen esittelee viikon kiinnostavimmat uudet musiikkivideot.

Ellie Goulding: Anything Could Happen
Adele oli aikanaan ensimmäinen artisti, joka voitti BBC:n tulevaisuuden tähtiä ennustavan "Sound of..." -äänestyksen ja vielä samana vuonna kriitikoiden myöntämän Brit Award -palkinnon. Vaikka Ellie Goulding pystyi toistamaan tuon tempun 2010, ei hänen uransa silti lähtenyt Adelen kaltaiseen lentoon. Gouldingin esikoislevy myi kyllä yli miljoona kappaletta, mutta jättisuosioon hän nousi vain Britanniassa. Kakkoslevy Halcyon yrittää nostaa Ellien muunkin maailman tietoisuuteen. Esikoissinglenä albumilta julkaistiin Anything Could Happen.

Taylor Swift: We Are Never Ever Getting Back Together
Suomesta käsin on vaikea tajuta, miten käsittämättömän suosittu Taylor Swift on USA:ssa. Nuori kaunotar on vasta 22-vuotiaana ehtinyt jo voittaa kuusi Grammy-palkintoa. Hänen levyjään on myyty pelkästään USA:ssa 18 miljoonaa kappaletta ja yksittäisi kappaleita ostettu sähköisesti yli 50 miljoonaa. Gouldingin tavoin Swiftinkään suosio ei yllä lähellekään samoihin mittoihin hänen kotimaansa ulkopuolella. Uutuussingle We Are Never Ever Getting Back Together näyttää olevan poikkeus, sillä se nousi listakärkeen Kanadassa ja Uudessa-Seelannissa sekä ylsi top5:een Briteissä, Australiassa ja Irlannissa.

Yö: Pelko ja rakkaus
90-luvun lamastaan noustuaan Yö on ratsastanut jättisuosion aallonharjalla. Bändi on löytänyt tekemiseensä reseptin, joka osuu levy levyltä kansan syviin riveihin ja on vienyt bändin pienistä ravintoloista kiertämään maan suurimpia konserttisaleja. Uutuussingle Pelko ja rakkaus ei yritä millään tavalla rikkoa jo toimivaksi havaittua menestysreseptiä, mutta ei tarvitsekaan. Juuri tätä Yön fanit suosikiltaan odottavat.

Juluma: Velociraptorit (Kadonneiden laulu)
Juluma voitti keväällä Pajarock 2012 -kilpailun, mikä oli hyvä osoitus siitä, että Vimpelistä ponnistavassa bändissä voi olla ainesta laajempaankin tietoisuuteen. Bändi julkaisi tällä viikolla uuden musiikkivideon kappaleesta Velociraptorit, missä on piristävää se, että vaikka bändi on vielä uransa alkutaipaleella, on heti lähdetty tekemään nimenomaan musiikkivideota, eikä ole menty siitä, missä aita on matalin.


Kilpailut

Uusimmat