Miten viides levy voi olla bändin vaikein? The Killers vastaa

19.09.2012 21:45 - Mikko Räsänen

The Killers -yhtye julkaisi tällä viikolla viidennen albuminsa Battle Born. Bändi on haastatteluissa kertonut, että levyn teko oli vaikeampaa kuin kertaakaan aikaisemmin.

Voisi kuvitella, että artistien kannalta levyjen teko helpottuu albumi albumilta, kun tekemiseen tulee rutiinia. Tällä viikolla viidennen albuminsa julkaissut The Killers kuitenkin kertoi, että viidennen albumin teko oli huomattavasti raskaampaa kuin yhdenkään aikaisemman.

- Aikaisemmista levyistämme Sam's Townin tekeminen oli raskainta, koska se kesti puoli vuotta. Battle Bornin tekeminen kesti kuitenkin tuplasti niin kauan, kitaristi Dave Keuning kertoo.

- Jossain vaiheessa kesken levyn teon jouduimme aloittamaan uudelleen alusta. Hylkäsimme joitakin kappaleita ja äänitimme joitakin kokonaan uudestaan. Meistä on tullut aiempaa nirsompia, Keuning kertoo ja sanoo, että missään nimessä tavoite ei ollut työstää levyä näin kauan.

- Se, että tekee levyä pitkään ja käyttää useita tuottajia, ei tarkoita sitä, että levystä tulisi parempi. Nyt levyn teko venyi, koska emme saaneet tuottajien kanssa sovittua aikatauluja ja joskus jouduin olemaan studiolla ihan vain keskenämme.

Katso The Killersin Voicelle antama tv-haastattelu alta.

Kilpailut

Uusimmat