Biisivinkki: Syksyn parhaat ja huonoimmat slovarit

30.10.2012 19:00 - Mikko Räsänen

Voicen uutispäällikkö Mikko Räsänen haastettiin valitsemaan syksyn tähän asti paras ja huonoin hempeilykappale.

Maailma on täynnä hitaita herkistelykappaleita, mutta läheskään kaikki niistä eivät ole hyviä tai edes keskinkertaisia. Monet rock-yhtyeetkin sullovat joka albumille väkisin 1-2 slovaria, sillä menevämpien kappaleiden keskellä jopa keskinkertainen hempeilykappale saattaa erottua edukseen. Ikävä kyllä kun kappaleet nostetaan irti ympäristöstään, hukkuvat monet hyviltäkin vaikuttaneet kappaleet keskinkertaisuuden mereen.

Kävin läpi syksyn uutuuslevyjä ja yritin etsiä hitaat kappaleet, jotka olisivat jääneet mieleen joko hyvyytensä tai huonoutensa takia. Koska en osannut valita yhtä parasta, poimin parhaisiin yhden kotimaisen ja yhden ulkomaisen.

Paras kotimainen slovari
Laura Närhi: 1945
- Kun laulun aiheena on pariskunta, joka on ollut naimisissa vuodesta 1945 ja on yhä kaikkien elämän ylä- ja alamäkien jälkeen onnellisesti yhdessä, on kappaleesta vaikea olla pitämättä. "Nukutaan kulta, kumpikin on väsynyt. Minä oon tässä sun vierellä aina ja nyt" saa syvyyttä, kun siihen kuvittelee 90-vuotiaan pariskunnan. Riipaisevan kaunista.

Paras ulkomainen slovari
The Killers: Be Still
- Hienosti rakentuva kappale, jossa laulaja Brandon Flowers pääsee näyttämään äänialaansa. The Killers saapuu Suomeen ensi vuonna, ja voin jo nyt kuvitella, miten tämä kappale saa Hartwall Areenan valomereksi, kun kuulijat fiilistelevät sitä sytkärit tai kännyköiden valot päiden päälle nostettuina.

Huonoin slovari
Pet Shop Boys: Hold On
- Mitä on tapahtunut Pet Shop Boysille? Bändi teki 80-luvulla loistavia pop-kappaleita kuten It's A Sin tai West End Girls. Jos Hold On ei ole parodia, raiskaa se Pet Shop Boysin nimeä. Kappele kuulostaa lähinnä siirappisen koko perheen Disney-musikaalin loppulaululta - tai laululta, joka olisi hyllytetty jopa tuosta musikaalista liian kornina.

Kilpailut

Uusimmat