Biisivinkki: Parasta musiikkia juuri nyt - kuuntele 10 loistavaa uutuuskappaletta

24.04.2013 21:45 - Mikko Räsänen

Voicen toimituspäällikkö Mikko Räsänen esittelee kymmenen uutuuskappaletta, joihin musiikkifanien kannattaa perehtyä.

Uutta musiikkia tulee nykyään niin paljon, että ajoittain tuntuu työläältä löytää musiikkivirrasta ne omat suosikit. Viihdemediassa työskentelyn hyviä puolia on se, että työn puolesta saa seurata musiikkimarkkinoita ja kuunnella paljon uutuuslevyjä. Päätinkin helpottaa lukijoiden urakkaa ja nostaa valokeilaan joitakin tämän kevään loistavia uutuuskappaleita.

Imagine Dragons: Radioactive
Löydän vähän väliä uusia artisteja, joista innostun. Todellisen onnikohtauksen saan yleensä silloin, kun löytämäni artisti ei olekaan uusi, vaan sillä on takana useampia julkaisuja eli kymmeniä kappaleita, joita kuunnella. Tuollainen fiilis tuli tänä keväänä, kun löysin Imagine Dragonsin. Jenkkibändi julkaisi viime vuonna esikoislevynsä, mutta on vuosien aikana laittanut pihalle niin monta EP:tä, että löydettävää ja kuunneltavaa minulle uutta musiikkia riittää.

Charli XCX: You're The One
Jokaisessa näkemässäni Charli XCX:ää käsittelevässä nettikeskustelussa joku nostaa aina esille Marina And The Diamondsin. Vertailu on helppo ymmärtää, sillä Charli ja Marina ovat musiikillisen samankaltaisuuden lisäksi jopa saman näköisiä.

Gabrielle Aplin: Please Don't Say You Love Me
Gabrielle Aplinin esikoisablumi ilmestyy vasta parin viikon päästä, mutta hänen musiikkiinsa kannattaa perehtyä jo nyt. 20-vuotias laulaja-lauluntekijä on muutaman singlen perusteella osoittautunut sellaiseksi lahjakkuudeksi, että levyn menestys ei tule jäämään vaisuksi. Yllä esitellyn folkahtavan singlekappaleen lisäksi kannattaa kuunnella Gabriellen upea tulkinta Frankie Goes To Hollywoodin Power of Love -hitistä, joka nousi joulukuussa brittilistan kärkeen. Sen voi kuunnella täällä.

Ellie Goulding: Explosions
Ellie heitti viime viikolla täydellisen keikan Tavastialla. Suomalaisyleisö on selvästi laatutietoinen, sillä keikka myytiin loppuun hyvissä ajoin. Ellieltä voi nostaa valokeilaan vaikka miten monta kappaletta, mutta annetaan parrasvalopaikka nyt Explosionsille, joka on tänä keväänä julkaistu single viime vuoden menestysalbumilta Halcyon.

Tegan and Sara: Now I'm All Messed Up
Tämä kanadalainen duo on löytänyt Suomestakin jo oman kuulijakuntansa, eikä välttämättä vaadita kovinkaan suurta askelta, että kaksikko nousee suurenkin yleisön tietoisuuteen. Jos Tegan and Sara ei ole vielä tuttu, kannattaa kuunteleminen aloittaa Now I'm All Messed Up -biisistä, joka ei edes ole heidän tunnetuimpia kappaleitaan. Minuun tuo kappale kolahti heti ensikuulemalta ja erityisesti kappaleen B-osa on täydellinen.

Suede: What Are You Not Telling Me
Sueden vuosikymmenen levytystauko päättyi comeback-albumiin Bloodsports, joka on minulle se alkuvuoden tähän asti paras levy. Ja What Are You Not Telling Me on sen levyn paras kappale. Laulaja Brett Anderson on jo 45-vuotias, mutta hän saa yhä pakattua musiikkiinsa samanlaista riipaisevaa nuoruuden sydänsurua kuin yhtyeen alkumetreillä yli 20 vuotta sitten.

J. Karjalainen: Sydänlupaus
Mennyt mies ja Meripihkahuone ovat loistavia kappaleita J. Karjalaisen uudelta levyltä. Ne ovat kuitenkin singlelohkaisuina soineet jo radiossa niin paljon, että lienevät useimmille tuttuja. Nostetaan siis kuunteluun Sydänlupaus, joka jatkaa vanhan Telepatiaa-hitin hengessä positiivisten rakkauslaulujen sarjaa. Tästä tulee hyvälle tuulelle.

Biffy Clyro: Biblical
Ruisrockiin meneville ilmainen ohje: Mitä ikinä siellä teettekin, älkää missatko Biffy Clyron keikkaa. Emma-gaalassa ja Nosturilla esiintynyt skottiyhtye on loistava livebändi, jonka lavaenergia sopinee loistavasti festareillekin. Ja energian lisäksi yhtyeellä on useita mainioita kappaleista, joista uutuuslevyn helmibiisi Biblical sopii parhaaksi esimerkiksi.

Amaranthe: The Nexus
Amaranthe on tehnyt jo kaksi albumia, enkä vieläkään osaa sanoa rakastanko vai vihaanko yhtyettä. Bändillä on ilmiömäinen taito tehdä tehdä todella tarttuvia kertosäkeitä ja tuoda niihin särmää mörinälaululla. Mutta toisaalta monet biiseistä tuntuvat jopa niin laskelmoiduilta popmetallihiteiltä, että on pakko miettiä, onko 90-luvulla Britney Spearsin ja Backstreet Boysin hittien takana ollut Max Martin nyt siirtynyt tekemään metallia säveltämällä salanimellä Amaranthen kappaleet. Mutta eiköhän se, että Amaranthessa riittää pohdittavaa kerro myös siitä, että jotain bändi on tehnyt oikein. The Nexus on yhtyeen maaliskuussa julkaistun kakkosalbumin sinkkubiisi.

Haloo Helsinki!: Rakkaus
Haloo Helsingin uuden levyn tuntemattomiin kappaleisiin kuuluva Rakkaus on sopiva päätös tämän kerran biisivinkille. Junan lailla eteenpäin rullaava kappale huokuu hyvää fiilistä ja saa odottamaan entistä enemmän Voice Juhannus -festareita Himoksella, koska siellä saan luultavasti kuulla tämän livenä.

Kilpailut

Uusimmat