Biisivinkki: Virittäydy viikonlopuksi Ruisrock-tunnelmaan

04.07.2013 12:00 - Katariina Näreaho

Ruisrockin lähestyessä on hyvä tarkistaa kesän soittolistojen anti. Automatka Ruissaloon sujuu mukavasti festivaaleilla esiintyvien artistien musiikkia kuunnellessa.

Tässä Voicen uutistoimituksen valinnat.

Samin valinta
Hurts - Wonderful Life

Brittiläinen synapop-duo Hurts ponnahti suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2010 ilmestyneellä Happiness-esikoisalbumillaan, jonka toisena singlenä julkaistu Wonderful Life -kappale kertoo synkän tarinan itsemurhaa hautovasta miehestä. Pelkistetty ja aavemainen äänimaisema yhdistettynä tarttuvaan kertosäkeeseen nostaa takuuvarmasti kylmät väreet iholle.

Hurts esiintyy Ruisrockissa perjantaina Niittylavalla klo 21.45.

Reijan valinta
PMMP - Kesäkaverit

PMMP:n Kesäkaverit on ihanan energinen biisi, joka saa pilvisenkin päivän paremmaksi. Kappaletta on vaikea kuunnella ilman, että tanssijalkaa alkaa vipattaa. Siitä syystä loisto valinta bilebiisiksi. Mielenkiintoista on myös se, että tätä kuunnellessa on melkeinpä pakko muistella omaa nuoruutta, niitä iloja ja suruja.

PMMP esiintyy Ruisrockissa lauantaina Niittylavalla klo 21.30.



Katan valinta
Jätkäjätkät - Flygareita

Suomalaisen rytmimusiikin ehdottomiin kärkinimiin lukeutuva Jätkäjätkät tempoo taidokkaasti yhteen niin reggaeta, räppiä kuin punkkiakin. Genreragoja rikotaan rohkeasti, sillä koostuuhan bändi monen eri musiikkityylin edustajasta. Kokoonpanon tunnetuimmat artistit taitavat olla Avain-nimelläkin tunnettu räppäri Asa ja reggaeartisti Puppa J. Ruisrockia varten valitsin bändin ensimmäisen levyn tuotantoa vuodelta 2010. Flygareita-biisissä on minulle eniten tunnearvoa. Se ei ehkä sieltä iloisimmasta päästä, mutta mahtavat lyriikat uppoavat kuin kuuma veitsi voihin.

Jätkäjätkät esiintyy Ruisrockissa lauantaina Telttalavalla klo 15.15.


Lauran valinta
Dizzee Rascal - Dance Wiv Me

Ausseissa muutama vuosi sitten biisi nousi suuren luokan hitiksi ja muistan tanssahdelleeni kipaleen tahtiin kaukaisella mantereella viettämäni vuoden ajan. Suomessa ilmeisesti biisi ei ole päässyt oikeuksiinsa, mutta tämä vuodesta 2003 albumeita tahkonnut brittiräppäri on ehdottomasti tutustumisen arvoinen! Takapuoli alkaa tahtomattakin hytkymään ja olkapäät sheikkaamaan biisin soidessa! Tekee mieli nousta pöydälle jammaamaan, ja kipale soveltuu vaikka sadetanssiksi.

Dizzee Rascal esiintyy Ruisrockissa lauantaina Niittylavalla klo 19.00.



Rean valinta
HIM - Close to the Flame

Olen ollut bändin fani jo yli kymmenen vuotta. Olen onnistunut näkemään yhtyeen livenä vain kerran, mutta silloinkin tämän kyseisen kappaleen esittäminen veti ihoni kananlihalle. Kenties kaunein rakkauskappale ikinä.

HIM esiintyy Ruisrockissa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Niittylavalla klo 00:15.

Kilpailut

Uusimmat