Biisivinkki: Kappaleet, jotka saavat itkemään vuolaasti

07.03.2015 09:15 - Eeva Rajala

Voicen uutistoimitus kokosi kappaleita, jotka ovat saaneet toimituksen jäsenten kyynelkanavat avautumaan.

Hennan valinta:
Kaija Koo - Isä

Tämä on kaunis kappale, jonka suunnittelin laulavani isäni 60-vuotisjuhlissa. Harjoitellessani liikutuin useasti, sillä isäni oli minulle niin tärkeä. Hän kuitenkin kuoli ennen juhlia, joten en ole pystynyt kuuntelemaan kappaletta enää.

Katariinan valinta:
Antti Tuisku - Ihmiset

Kuulin kappaleen ensimmäisen kerran Tuiskun levynjulkaisukeikalla. Saman tien alkoivat kyynelet valua pitkin poskia - kappaleessa oli sellaista kosketuspintaa ja syvyyttä. Ihmiset-biisissä lauletaan heistä, jotka ovat olleet osa elämääsi. Viesti on se, että nuo ihmiset ovat aina osa sinua. Kappaleessa on tosi kiitollinen sävy ja anteeksiantava viesti suhteessa menneisyyden kokemuksiin. Tuiskulla on itsellään koulukiusaamiskokemuksia, ja en voinut olla ajattelematta keikalla sitä voimaa, mikä anteeksiannolla on, kun mieluummin vaikka itket silmät punaisena kipua kuin patoat sydämeesi katkeruutta.

Annan valinta:
Dire Straits - Brothers in Arms

Kappale on jotenkin aina itkettävä. Tulee mieleen jotenkin ne vaikeudet, jotka miehet joutuvat kohtaamaan. Kaikki paineet siitä, että pitää olla kova ja pystyä kaikkeen. Vaikken ole mies, pistää kappale silti tunteet pintaan.

Rean valinta:
Johanna Kurkela - Prinsessalle

Tämä iskee jokaisen sellaisen ihmisen sieluun, joka on joskus joutunut katsomaan läheisen kärsimystä tai sairastamista läheltä. Ainoa lohtu silloin on se, että jos rakas ihminen joutuu lähtemään maan päältä, on hänellä rajan tuolla puolen kaikki, mitä hän voi ikinä toivoa - ja kenties mikä tärkeintä, ei enää suruja tai kipua.

Juhan valinta:
Israel "IZ" Kamakawiwo'ole - Somewhere Over the Rainbow

Valitsimme biisin poikiemme ensimmäiseksi syntymän jälkeen soitettavaksi biisiksi. Taustalla on vuosien odotus perheenlisäyksestä ja hoidoista.

Niinan valinta:
Erin - On elämä laina

Tämän kuullessani ajattelen aina lapsiani, ja miestäni. Muistan sen, kuinka voin rakastaa - mutta en omistaa. Kuinka, ennemmin tai myöhemmin, rakkauden hinta on suru - ja silti sen hinnan olen valmis maksamaan.

Helin valinta:
Ellie Goulding - How Long Will I Love You

Heti eroni jälkeen kuuntelin Ellien kappaletta usein. Se osoitti kipeästi sen, ettei rakkaus aina vääjäämättä kuole eroon - ei kokonaan välttämättä koskaan. Sydänsurujen helpottaessa kappale kuuluu edelleen suosikkeihini. Se kiteyttää rakkauden kuolemattomuudesta jotakin hyvin olennaista ja kaunista.

Eevan valinta:
Von Hertzen Brothers - The Willing Victim

Kappaleen sanat ovat monitulkintaiset, mutta ne menevät sävellyksen kanssa ihoni alle. Minulle kappale kertoo edesmenneestä parhaasta ystävästäni, joka nukkui pois vuonna 2001. Kaipaan häntä joka ikinen päivä, ja kappaleen kuunteleminen muistuttaa minua hänen ihanuudestaan. Kaiken ikävän keskellä iloitsen siitä, että sain tuntea hänet: "Tuuli hänen hiuksissaan, hänen hengityksensä hiipuu, aamun sade kuin kyyneleeni hänen haudallaan. Rakkaus pysyy samana."

Jennin valinta:
Samuli Putro - Olet puolisoni nyt

Kertosäkeen sanat "En vaihtais sekuntiakaan, en nuoruutta, en vimmaisia kasvukipuja..." tuovat mieleen poikaystäväni kanssa käydyt raskaat ajat. Olemme silti vielä yhdessä.

Kilpailut

Uusimmat