90-luvun eurodance-suuruus palasi 14 vuoden tauon jälkeen

16.03.2015 19:45 - Mikko Räsänen

Saksalainen dance-yhtye Pharao on hajosi vuonna 2001. Nyt ryhmä on palannut.

Pharao oli 90-luvun eurodance-buumissa todellinen tähdenlento. Yhtyeen debyyttialbumi Pharao (1994) oli huikea menestys, sillä siitä nousi kaksi jättihittiä There is a Star ja I Show You Secrets, jotka soivat ympäri Eurooppaa ja kuuluvat nykyään eurodancen ikivihreisiin.

Kakkoslevy The Return (1997) jäi kuitenkin pettymykseksi, kun niin levy kuin sen ykkössingle Temple of Love eivät uponneetkaan enää yleisöön edeltäjänsä tavalla. Suomalaiset olivat ainoa kansa, johon Pharaon musiikki olisi yhä kolahtanut, sillä Temple of Love nousi Suomessa singlelistalla sijalle 7, ja Suomi jäi siten ainoaksi maaksi, missä Pharao ylsi enää top10-sijoituksiin.

Levyn floppaamisen vuoksi Pharao vaipui viettämään hiljaiseloa ja ilmoitti lopullisesti hajoamisestaan 2001. Viime syksynä Pharao kuitenkin koottiin uudestaan. Mukana on alkuperäinen laulaja Kyra Pharao. Alkuperäinen räppäri Deon Blue on kadonnut entisten eurodance-tähtien täydelliseen tuntemattomuuteen ja Pharaon comebackissa on mukana uusi räppäri Prince of Dance.

Heti paluunsa jälkeen kävi ilmi, että Pharao ei ollut unohtanut Suomea, jossa 90-luvulla oli yhtyeen uskollisimmat fanit. Ryhmä esiintyi Seinäjoella Onniteekissä jo viime syksynä. Tänään julkaistiin tieto, että Pharao saapuu Suomeen jälleen ensi kesänä, jolloin se esiintyy elokuisessa We Love The 90's -tapahtumassa Helsingissä.

Alla hittejä, joista saatat Pharaon muistaa.

Kilpailut

Uusimmat